Osvajač Premijer lige BiH ekipa Sarajeva danas je saznala ime protivnika u drugom pretkolu Lige Prvaka. Šampion BiH će put u treće pretkolo tražiti protiv prvaka Poljske Lecha iz Poznana. Pored Sarajeva za kojeg nastupa naš “A” reprezentativac Gojko Cimirot u okviru drugog pretkola očekujemo nastupe još dva reprezentativca naše seniorske selekcije.

Štilić protiv Ibričića

Semir Štilić sa APOEL-om za protivnika ima makedonski Vardar za kojeg nastupa bivši reprezentativac naše zemlje Senijad Ibričić. Štilić je u redove APOEL-a stigao iz Wisle Krakow, a transfer je kompletiran prije nekoliko dana.

Šehić u Crnoj Gori

Rezervni golman fudbalske reprezentacije Ibrahim Šehić sa svojim Qarabagom europsku turneju započinje protiv ekipe Rudar Pljevlje koja dolazi iz Crne Gore.

Pored navedenih “A” reprezentativaca vrijedi pomenuti i naše mlade, te potencijalne reprezentativce.

U ekipi Sarajeva pored navedenog Cimirota nastupaju i naši mladi reprezentativci Samir Radovac i Marko Mihojević.

Zagrebački Dinamo za kojeg nastupaju U-21 reprezentativci BiH Armin Hodžić i Amer Gojak (U-19 selekcija) je dobio jednog od najlakših protivnika. Riječ je o prvaku Luksemburga Fola Esch.

Za ekipu slovenskog Maribora nastupa naš kadetski reprezentativac Anel Hajrić, a njegov Maribor u drugom pretkolu Lige prvaka igra protiv Astane.

Potencijalni kandidat za poziv selektora Mehmeda Baždarevića Martin Pušić je najbolji golgeter danske 1. lige, a nastupa za ekipu Midtjyllanda. Ova danska momčad će odmjeriti snage protiv boljeg iz duela Lincoln – Santa Coloma.

Prve utakmice drugog pretkola Lige prvaka su na rasporedu 14/15. jula, dok su revanš susreti zakazani sedam dana kasnije.

(Reprezentacija.ba)