Danas su u Nyonu izvučeni parovi prvog i drugog pretkola Lige prvaka, te prvog pretkola Europske lige. Bosna i Hercegovina ove godine ima četiri predstavnika, a to su Sarajevo, Olimpic, Željezničar i Zrinjski.

Nastupe u pomenutim pretkolima će upisati naših šest “A” reprezentativaca, od čega trojica u okviru drugog pretkola Lige prvaka.

Šehić protiv Pljevalja

Golman bh. reprezentacije Ibrahim Šehić nakon osvojene titule prvaka Azerbejdžana sa Qarabagom će svoj put u grupnu fazu Lige prvaka tražiti preko crnogorskog Rudara iz Pljevlja. Momčad Qarabaga je veliki favorit za prolazak u naredno pretkolo.

Štilić protiv Vardara

Semir Štilić je prije nekoliko dana potpisao ugovor sa ekipom APOEL-a koja je također izborila nastup u Ligi prvaka. Kiparski APOEL za protivnika u drugom pretkolu ima makedonski Vardar i ne bi trebalo biti problema za Štilića i suigrače kada je u pitanju prolaz u naredno pretkolo.

Cimirot i Sarajevo protiv Burićevog Lecha

Već smo pomenuli da je aktuelni šampion BiH ekipa Sarajeva za koju nastupa naš A reprezentativac Gojko Cimirot za protivnika dobila poljski Lech Poznan.

Dujković u Armeniju

U okviru Europske lige Ratko Dujković sa Zrinjskim je za protivnika dobio Shirak iz Armenije.

Hajduk će igrati protiv estonskog Sillamäe Kalev. U redovima Hajduka nastupa naš reprezentativac Tino Sušić, dok status Avdije Vršajevića u splitskoj momčadi još nije zvanično razriješen.

(Reprezentacija.ba)