Večeras je odigran revanš susret finala razigravanja za ulazak u španjolsku Primeru. Las Palmas je na domaćem terenu ugostio ekipu Real Zaragoze za koju nastupa naš internacionalac Eldin Hadžić i ostvario pobjedu od 2:0.

Nakon što je prvi susret završen pobjedom Zaragoze rezultatom 3:1, večeras je domaća momčad Las Palmasa od samog početka jurišala na pobjedu od barem dva gola razlike što je bilo potrebno za ulazak u Primeru.

U 33. minuti Mesa je doveo domaće u vodstvo od 1:0 i bio im je potreban još jedan gol za ulazak u elitno društvo Španije. U drugom poluvremenu su krenuli ofanzivno i stvarali šanse pred golom Zaragoze, no mreže su mirovale sve do 84. minute.

Naime, šest minuta prije kraja susreta nakon prekida za domaće Araujo se odlično snašao u protivničkom šesnaestercu i poslao loptu u mrežu za vodstvo od 2:0.

Ostalo je malo vremena da Zaragoza napravi nešto više, te je tako ekipa Las Palmasa ostvarila plasman u Primeru naredne sezone.

Gostima iz Zaragoze je nedostajalo hrabrosti, pa tako u cijelom drugom poluvremenu nisu napravili nijednu pravu akciju i ozbiljnije zaprijetili protvničkom golmanu.

Naš internacionalac Eldin Hadžić je večeras odigrao prvo poluvrijeme nakon čega je zamijenjen.

(Reprezentacija.ba)