Mehmed Baždarević nije dugo odmarao od fudbala nakon utakmice BiH i Izraela, pa je već jučer bio na novom meču. Naš selektor u francuskom Besanconu pratio je prijateljsku utakmicu mladih reprezentacija Francuske i Paragvaja (2:1).

– Gledao sam zanimljiv fudbal, a poslije utakmice sreo mnogo poznatih lica. Raduje me da moji poznanici iz Paragvaja žele igrati utakmicu protiv Bosne i Hercegovine, pa ću morati prenijeti njihove želje rukovodstvu našeg Saveza. – kaže Mehmed Baždarević za Reprezentacija.ba portal.

Meša sa svojim pomoćnicima čeka iscrpne izvještaje o svim detaljima nastupa Zmajeva protiv Izraela.

– U narednim danima imaćemo završenu analizu našeg nastupa. Sve karakteristike i brojke koje naša reprezentacija ostvari na terenu treba što više pokušati izjednačiti sa onima kakve imaju velike reprezentacije. – govori Meša, a misli na posjed lopte, broj pasova, pretrčane kilometre…

Da ne može predugo bez fudbala najbolje govori činjenica da će ove sedmice posjetiti novi fudbalski seminar.

– Putujem u Švicarsku kako bih prisustvovao jednom seminaru trenera. Uvijek se može čuti nešto novo. – kaže Mehmed Baždarević.

Pred Baždarevićem je veliki izazov. Do kraja kvalifikacija skoro da i nema pravo na grešku. Ipak čvrsto vjeruje u svoje igrače i zna da uz dobro organizovan fudbal sa puno trčanja i kolektivnog zalaganja Bosna i Hercegovina može napraviti uspjeh i otići u Francusku.

(Reprezentacija.ba)