Selektor Mehmed Baždarević obratio se javnosti na zvaničnom obraćanju medija prije sutrašnje utakmice protiv Izraela.

Stručni štab naše reprezentacije detaljno je analizirao Izrael. Izraelsko prvenstvo završilo još prije mjesec dana.

– Izrael je kvalitetna ekipa sa jako dobrim igračima. Radi se o ekipi koja ima jako dobru igru. Prostudirali smo ih puno, vidjeli smo sve posljednje njihove utakmice. Neću ulaziti u detalje, ali ponavljam da se radi o jednoj jako dobroj ekipi. Nek njihov selektor razmišlja u kakvoj su mu formi igrači, mi se okrećemo sebi. Oni će svakako biti potpuno spremni i čeka nas teška utakmica.

Ipak, uvjeren sam da imamo argumente i očekujem da ćemo im sutra napraviti puno problema, kao što su oni nama napravili u Haifi. Hoćemo i moramo pobijediti! – najavljuje Mehmed Baždarević.

Hoće li Zmajevi igrati sa jednim napadačem?

– Neću ulaziti u detalje o našoj formaciji. Mislim da će ekipa koja bude imala kolektivnu igru ostvariti željeni rezultat. Da li jedan ili dva klasična napadača ne znam, ali sigurno da će Džeko imati dovoljno igrača koji će mu pomoći u njegovom zadatku. – govori Meša.

Očekuje li Meša Baždarević podršku

– Radujem se prvoj utakmici u Zenici jer svi znamo koliko ovaj grad i ova publika znači našoj reprezentaciji. Ova publika zna navijati i pogurati reprezentaciju sa tribina kada treba i zato reprezentacija i jeste ovdje. Svakako sutra očekujemo podršku navijača iz cijele BiH, a na nama je da im se revanširamo na terenu. – smatra naš selektor.

(Reprezentacija.ba)