Fudbalska reprezentacija BiH u ponedjeljak će se okupiti na Ilidži kako bi započela pripreme za prijateljsku utakmicu protiv Turske (11. oktobar) i kvalifikacionu utakmicu protiv Sjeverne Irske (15. oktobra).

Pažnja javnosti, ali i stručnog štaba reprezentacije fokusirana je najviše na utakmicu trećeg kola UEFA Lige nacija protiv Sjeverne Irske koju Zmajevi dočekuju na čelu grupe sa šest bodova.

Robert Prosinečki za ovu je utakmicu pozvao 23 igrača i za sada nema informacija o otkazima zbog povreda, pa će za razliku od prošlog okupljanja Prosinečki moći računati još na Begovića, Vranješa i Bičakčića.

“Nadam se da će svi igrači biti zdravi i doći na ovo okupljanje. Vjerovatno će protiv Turske šansu dobiti i neki igrači koji do sada nisu puno igrali, ali rano je da sada govorimo o tome. Kada dođu na pripreme, kada sa svima porazgovaramo, odlučit ćemo ko će nastupati protiv Turske, a koga ćemo možda odmoriti pred za meč Lige nacija sa Sjevernom Irskom”. poručio je Robert Prosinečki.

Zmajevi će u ponedjeljak u trening kampu FK Sarajevo u Butmiru u 17 sati obaviti prvi trening, a u istom terminu treniraće i u utorak popodne. U srijedu je planiran let u Tursku. U petak se reprezentacija vraća u Sarajevo gdje će u ponedjeljak 15. novembra na Grbavici odmjeriti snage sa Sjevernom Irskom.

Selektor Robert Prosinečki za utakmice protiv Turske i Sjeverne Irske računa na sljedeće igrače:

Golmani: Asmir Begović (Bournemouth), Ibrahim Šehić (Erzurum), Vedran Kjosevski (Željezničar)

Odbrana: Toni Šunjić (Dynamo Moskva), Ognjen Vranješ (Anderlecht), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Ervin Zukanović (Genoa), Darko Todorović (Salzburg), Eldar Ćivić (Sparta Prag), Bojan Nastić (Genk)

Vezni red: Miralem Pjanić (Juventus), Edin Višća (Istanbul Basaksehir), Muhamed Bešić (Middlesbrough), Haris Duljević (Dynamo Dresden), Gojko Cimirot (Standard Liege), Elvis Sarić (Suwon Bluewings), Goran Zakarić (Partizan), Sanjin Prcić (Levante), Rade Krunić (Empoli), Deni Milošević (Konyaspor)

Napad: Edin Džeko (Roma), Kenan Kodro (Copenhagen) i Riad Bajić (Istanbul Basaksehir).

(BIH.ba)