Starogradski osnovci svečano su danas ispratili fudbalsku reprezentaciju BiH na Svjetsko prvenstvo u fudbalu “Brazil 2014.” Učenici likovnih sekcija osnovnih škola Starog Grada uradili su radove na temu “Brazil 2014” koje su danas izložili u Velikoj sali Općine i pokazali ih selektoru Safetu Sušiću koji im se zahvalio na najljepši način, poklonivši im lopte sa potpisom, javlja Opština Stari Grad.
 

Uručivši selektoru zahvalnicu Općine za igračka i trenerska dostignuća kojima je proslavio našu zemlju širom svijeta, načelnik Općine Ibrahim Hadžibajrić upitao je osnovce znaju li ko im je danas došao u posjetu. Na njihovo jednoglasno : “Selektor” , načelnik je uzvratio: “Pape, fudbalska legenda, ne samo u BiH, nego i šire. I, nemojte to nikada zaboraviti!”

Načelnik se zahvalio selektoru Sušiću što je uveličao današnju manifestaciju, kao i učenicima, nastavnicima i direktorima osnovnih škola koje su učestvovale u projektu: “Saburina”,, “Mula Mustafa Bašeskija”, “Hamdija Kreševljaković”, “Edhem Mulabdić”, “Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković”, “Vrhbosna” i Zavod Mjedenica.

"Meni je zadovoljstvo što sam danas ovdje. Hvala na ovako lijepom prijemu i hvala na podršci koji nam svi daju od kako smo se plasirali na svjetsko prvenstvo. Nadam se da će biti još sretniji i zadovoljniji nakon prvenstva. I naši fudbaleri su uvijek kad su bili u prilici odazvali ovakvoj vrsti manifestacija,” kazao je Pape.
 

 

Ipak, najsretniji danas su bili osnovci koji su imali jedinstvenu priliku da upoznaju selektora i pitaju za svoje omiljene igrače.

Faruk Baković iz OŠ “Hamdija Kreševljaković” kazao je da je presretan što je danas upoznao selektora: “Ova manifestacija je veoma lijepo iskustvo jer volim i pratim fudbal i našu reprezentaciju, a i treniram fudbal, tako da sam veoma sretan danas.”
 

Druženje je upriličeno u okviru obilježavanja Dana Općine Stari Grad, u organizaciji Službe za obrazovanje, kulturu, sport i lokalni razvoj.

 

(Reprezentacija.ba)