Mlada reprezentacija BiH danas počinje pripreme za predstojeće susrete kvalifikacija za EP protiv Švicarske u Zenici te Rumunije u gostima.

Selektor bh. tima Vinko Marinović do večeras će na raspolaganju imati sve pozvane fudbalere.

“Danas nam je okupljanje i svi igrači će biti do večeras na okupu. Vidjet ćemo kakvo će biti zdravstveno stanje igrača. Očekujem da ću do prvog treninga imati neku sliku oko fudbalera koji su imali povrede. Što se tiče Švicarske, imamo sve informacije o njima i znamo u kakvom će sastavu doći u Zenicu. Nemamo puno vremena, ali dosta dugo smo zajedno i nadamo se da će igrači ispoštovati sve što dogovorimo”, kazao je Marinović i dodao:

“Još uvijek smo u igri za odlazak na EP, ali do kraja imamo tri teške utakmice. Upravo su nas Švicarci i Rumuni jedini savladali u ovim kvalifikacijama. Nadam se da će nas publika, kao što je i do sada bilo, maksimalno podržati. Igrači moraju dati svoj maksimum, pogotovo taktički, jer moramo paziti na sve detalje. Na kraju, moramo imati i malo sreće da prvu utakmicu protiv Švicarske odigramo kvalitetno i nadamo se pozitivnom rezultatu.

Dva igrača iz U21 tima (Ćivić i Todorović) su već prebačeni u A selekciju, a Marinović je istakao da je to i glavni cilj mlade reprezentacije.

“Mlada selekcija služi za to da što više igrača promovišemo u A selekciju. Što se tiče Ćivića i Todorovića, koji su pozvani u A tim, oni svakako ne bi mogli igrati. Todorović ima kartone, zbog kojih neće moći igrati ni za A tim, dok je Ćivić povrijeđen. Vjerujem da će igrači koji su tu iskoristiti svoju priliku”, riječi su našeg selektora.

U21 BIH će 7. septembra (petak) u Zenici s početkom u 17,00 sati igrati protiv Švicarske.

(BIH.ba)