Apollon je jučer trenirao na Grbavici, a rukovodioci, ekonomi i drugi predstavnici kiparskog kluba nisu skrivali veliku radost zbog susreta sa trenerom Željezničara Slobodanom Krčmarevićem koji je igračka i trenerska legenda ovog kluba.

Boban Krčmarević je kao igrač za Apollon nastupao od 1993. do 1996. godine i u tom periodu na 75 utakmica postigao sjajnih 48 golova. O njegovim sjajnim učincima svjedoče i mnogobrojni video snimci koje su u čast Krčmarevića objavili kiparski navijači.

Kao trener Krčmarević je vodio Apollon u sezoni 2010/11 i sa njim osvojio kiparski kup, što mu je najbolji trenerski rezultat.

Uspjeh s Apollonom nije bio jedini u Krčmarevićevoj trenerskoj karijeri. Godinu prije tog trofeja je kao selektor U21 Srbije bio šesti na Europskom prvenstvu u Švedskoj.

U Srbiji je upamćen njegov historijski rezultat s OFK Beogradom, kojeg je 2006. godine predvodio do finala Kupa Srbije i plasmana u tadašnji Kup UEFA, gdje je pobijedio Auxerre u Beogradu, ali je bio bez šansi na gostovanju u Francuskoj.

Krčmarevićevo poznavanje kiparskog kluba sigurno je veliki adut Željezničara u ovom duelu Europa Lige protiv favoriziranog Apollona koji počinje večeras na Grbavici u 20,30 sati.

(BIH.ba)