Fudbaleri FK Sarajevo u četvrtak 26.07.18. godine igraju prvu utakmicu 2. pretkola kvalifikacija za Europa ligu u Reggio Emiliji protiv Atalante.

Utakmica protiv ekipe iz Italije izazvala je veliku pažnju bh. javnosti i navijača FK Sarajevo a prema posljednjim informacijama iz FAN SHOPA u ulici Maršala Tita 38b, ekipu FK Sarajevo protiv Atalante bi trebalo bodriti oko 300 navijača, koliko je karata prodato do 13 sati.

Navijači koji putuju na utakmicu protiv Atalante moraju se pridržavati određenih uputa kako bi sigurno i bezbjedno stigli do stadiona i pratili utakmicu. Za navijače FK Sarajevo organizatori su izdvojili veliku parking površinu ispred stadiona. Parking se nalazi blizu ulaza na gostujuću tribinu pod imenom „Parcheggio Settore Ospiti“ ( lokacija zaokružena na fotografiji). Ovo je jedino mjesto gdje će biti omogućen parking navijačima FK Sarajevo.

Na stadionu nije predviđena posebna fan zona, kapije gostujuće tribine će biti otvorene od 6 sati a unutar sektora za gostujuće navijače biće moguće kupiti hranu i vodu za ovježenje.

(BIH.ba)