Defanzivac Hrvatske, Dejan Lovren, vjeruje da njegova reprezentacija može nadmašiti uspjeh iz 1998. godine, kada je u Francuskoj stigla do trećeg mjesta i bronze.

Lovren je za Guardian rekao kako se ovaj hrvatski tim znatno razlikuje od onog sa EP-a prije dvije godine, te kako je selektor Dalić donio nešto novo.

“Vidi se razlika između ove momčadi i one s Eura 2016. Osjećaj je posve drugačiji, na terenu i izvan terena, u razgovorima se osjeti koIiko smo povezani. Selektor je donio nešto novo i ako te uvjerava da vjeruje u tebe, počneš vjerovati i ti”, rekao je Lovren, koji se odlično sjeća tog historijskog SP-a iz Francuske.

“Tada mi je bilo devet godina i odlično se sjećam svega, i kako je majka vrištala po kući kad bismo zabili gol i koliko je to treće mjesto velik rezultat. Ali možemo ga nadmašiti, svakako, čak i otići korak dalje. Samo uz malo sreće”.

U osmini finala im prvo slijedi duel sa Danskom.

“Svakako smo favoriti. Danska je prošla tešku skupinu, ne tešku kao što je bila naša. Igrali smo protiv sličnih momčadi Švedske i Norveške i znamo kako s njima”, poručio je Lovren.

(BIH.ba)