Anel Hadžić (28) jedan je od mnogobrojnih bh. igrača koji se u protekloj sezoni okitio titulom.

Ovaj defanzivni vezni je osvojio naslov prvaka Mađarske s Videotonom u svojoj drugoj godini u ovom klubu.

Razgovarao: Admir Vatreš, BIH.ba

Za portal BIH.ba sumirao je utiske iz protekle sezone, a dotakao se i reprezentacije BiH.

“Kada sam potpisivao za Videoton rekli su mi da je cilj titula. U prvoj godini nismo uspjeli nažalost, ali smo ove s Markom Nikolićem od prvog dana krenuli s tim ciljem, vjerovali u to svaki dan i isplatilo nam se velikim trudom i radom”, govori Hadžić na početku razgovora za BIH.ba.

Ističe mu ugovor

U protekloj sezoni igrao je standardno, povrede su ga zaobišle i zadovoljan je svojim nastupima.

“Mnogo sam zadovoljan. U prvoj godini sam pokazao šta znam iako sam igrao na neprirodnoj poziciji lijevog krila. Ove sezone sam igrao stalno, nisam imao povreda, a i trener Nikolić mi je dao do znanja da puno vjeruje u mene, što mi je u više navrata govorio. To mi je još više dalo krila”.

U Videotonu uz Anela Hadžića trenutno igra nekoliko igrača s ovih prostora. Danko Lazović, braća Marko i Stefan Šćepović iz Srbije, Boban Nikolov iz Makedonije, a tu je i Anelov brat Elvir Hadžić. U narednoj sezoni će im se priključiti i Asmir Suljić.

Anel tvrdi kako mu to dosta znači.

“Danko Lazović i Marko Sćepović su došli isto kad i ja, a ove godine na zimu su nam se pridružili Stefan Šćepović i Boban Nikolov, koji su nam puno pomogli u osvajanju titule i prava su pojačanja za nas. Naravno da je uvijek lakše kada imaš nekoga s kim možeš pričati svojim jezikom”.

Ugovor s Videotonom ističe mu ovog ljeta i još ne zna da li će ostati u klubu.

“Moja sudbina se još ne zna. Ističe mi ugovor i još ništa nismo pričali. Sve ćemo vidjeti ovih dana, a iako ne ostanem zahvalan sam klubu, navijačima, svojim saigračima i stručnom štabu na svemu. Bit će mi žao ako budem morao napustiti klub jer se ovdje stvara nešto veliko i osjećam se veoma sretno. Ali, takav je biznis. Ako budem išao idem sa osvojenom titulom i moj je posao urađen, a cilj kluba postignut”.

Nije imao kontakt s Prosinečkim

Hadžić je za reprezentaciju BiH debitovao 2014. godine i bio je njen dio sve do posljednjeg kvalifikacionog ciklusa. Tu nije dobio šansu, izuzevši gostujući meč s Gibraltarom.

Otkrio nam je i svoj odnos sa bivšim selektorom Mehmedom Baždarevićem.

“Ja sam sa gospodinom Baždarevićem više puta pričao, zvao me i objašnjavao mi neke stvari koje ja nikad neću razumjeti. Ali, morao sam to poštovati, on je bio selektor i odlučivao je. Ja se nikad nisam nudio preko nekih menadžera i slično. Uvijek sam govorio da hoću da me pozove po zaslugama. Igrao sam standardno dobro, što njemu nije bilo dovoljno, ali to sam poštovao. Ako je njemu bolji igrač koji nema minutažu od igrača koji igra svaki vikend, to je njegova stvar. Naravno, gleda se i jačina lige, ali igrač ne mora biti loš ako nije u ligi petice”.

Kaže kako je uvijek na raspolaganju našoj reprezentaciji i vjeruje kako još nije završio s njom.

“Nisam imao kontakta sa selektorom Prosinečkim. Uvijek sam na raspolaganju i mislim da sam još u dobrim godinama i da nisam završio sa reprezentacijom. Ali opet kažem, na selektoru je uvijek da odlučuje koga će zvati. Ne vidim što ne bi bilo realno da dobijem priliku. Ne bojim se konkurencije, imam kvalitet i samopoudanje da kažem da se ne trebam nikoga bojati”, dodao je Hadžić na kraju.

(BIH.ba)