PRILAGOĐENOST – OSNOVA BRZINE

Prilagođenost kopačke stopalu je osnova brzine. Bez obzira koliko je inovativan par kopački, ukoliko njegova prilagođenst stopalu nije adekvatna, ili ako se stopalo makar i milimetar pomijera unutar kopačke, brzina može biti ugrožena. Zbog toga je prilagođenost samom stopalu postao fokus prilikom dizajniranja novih Mercurial kopački, što je dovelo do toga da se njegova konstrukcija za 360 stepeni mjenja u igri zahvaljujući novoj naprednoj Nike Flyknit tehnelogiji.

Mercurial Superfly 360 u potpunosti pokrivaju stopalo sa Nike Flyknit tehnologijom. „Ova inovacija „grli“ stopalo i eliminiše prazninu između stopala i podloge. Zapravo, potpuno eliminiše podlogu“, objašnjava Max Blue, Nike-ov potpresjednik sektora koji je zadužen za fudbalsku obuću.

Unutrašnja konstrukcija koja prati oblik stopala obezbjeđuje maksimalnu povratnu rekciju prateći pokrete stopala.

Pokretljivost pružaju precizno postavljeni kramponi kako u prednjem dijelu kopačke tako i u dijelu pete. Dizajner Lee je dobio inspiraciju od agilnih geparda i fokusirao se na njihovu brzinu, što je dovelo do minimalističkog pristupa koji se primjenio u dizajnu ove kopačke.

Agresivna prednja strana izgrađena je za ubrzanje u bilo kom pravcu, dok peta pomažu igraču da se zaustavi”, napominje Lee.

IZGLED: ČISTA ESTETIKA

Za svoju dvadesetogodišnjicu, Mercurial usvaja čistu estetiku – mali swosh znak na prednjoj strani, i hrabrim „M“ na peti kopačke. „Igrači koji nose Mercurial kopačke nastoje da budu veoma brzi, tako da je „M“ posljednje što će odbrambeni igrači vidjeti kada ih prestignu,“ kaže Lee.

I Superfly i Vapor verzije Mercurial 360 sadrže meku unutrašnju oblogu od jednog dijela kao dio napora da se smanji broj komponenti koje pružaju pokretljivost. “Mercurial je najbolji kada je minimalan i pojednostavljen”, kaže Lee. “Dizajn je kreiran tako da ne zahtijeva višak dijelova.”

KREIRAN ZA NAJBRŽE IGRAČE

Već 20 godina, Nike je kreirao Mercurial kopačke za najbrže igrač na terenu, uključujući eksperimentalne inovacije koje mjenjaju igru. Mercurial 360 se gradi na ponosnoj tradiciji sa 360 konstrukcijom koja će se uskoro pojaviti i u Nike-ovoj kolekciji obuće i za druge sportove.

Cristiano Ronaldo je sa oduševljenjem prihvatio Mercurial Superflay 360 „Moja prva reakcija kada sam ugledao nove Mercurial kopačke je bila…. ovo su najbolje kopačke ikad! Materijal, dizajn, nova tehnologija, fenomenalna je“ kaže Ronaldo.„Pilagođavaju se savršeno. Inovativni 360 sistem – savršen je. Udobne su i izgledaju odlično, tako da posjeduju sve“ kaže Cristiano Ronaldo.

Novi Nike Mercurial Superfly 360 model je dostupan u Sport Life radnji u SCC-u i to u limitiranim količinama.

(Sponzorisani članak)