Košarkaši Bosne Royal deklasirali su aktuelnog prvaka BiH, ekipu Igokee iz Aleksandrovca s 91:66, u utakmici drugog kola Lige 6 za prvaka Bosne i Hercegovine, koja je odigrana u dvorani 1 KSC Skenderija, javlja Fena.

Bolji protivnik od poÄetka

Domaći koÅ¡arkaÅ¡i bili su bolji protivnik od samog poÄetka utakmice. Iako je prva Äetvrtina protekla u izjednaÄenom omjeru snaga i zavrÅ¡ila rezultatom 20:19 u korist Bosne, sarajevski tim je ubjedljivo dobio drugu Äetvrtinu zahvaljujući odliÄnoj odbrani i Å¡utu za tri poena.

U prvom dijelu meÄa istaknuo se DraÅ¡ko Knežević koji je postigao 12 poena, a tri trojke pogodio je Cory Brewer koji je nakon 20 minuta igre ubacio devet poena.

S druge strane Igokeu je u igri držao Marko LjubiÄić s devet poena, a Marko Rikić je imao sedam.

Poluvrijeme je završilo vodstvom Bosne od deset poena razlike 43:33.

PoÄetak treće Äetvrtine donio je bolju igru Bosne Royal, koja je nastavila pogaÄ‘ati Å¡uteve iako je aktuelni prvak BiH u ovom periodu igre pojaÄao odbranu. Bitno je napomenuti da Igokea nije uspijevala pogoditi otvorene vanjske Å¡uteve.

Ipak, koÅ¡arkaÅ¡i tima iz Aleksandrovca pred kraj Äetvrtine uspijevaju serijom koÅ¡eva zadržati rezultatski prikljuÄak s domaćinom. PogaÄ‘ali su LjubiÄić i Rikić, pa je posljednji period utakmice poÄeo s 12 poena razlike u korist Bosne (64:52).

Washington najefikasniji

Bosna je nastavila pogaÄ‘ati Å¡uteve i u Äetvrtom periodu igre, a isticao se novi igraÄ Bosne, Amerikanac Eric Washington, koji je prodorima i asistencijama razigravao saigraÄe, a pogodio je i nekoliko teÅ¡kih Å¡uteva. Zahvaljujući seriji od 6:0 Bosna odlazi na velikih 18 poena prednosti (70:52).

Igokea je uspjela uzvratiti serijom koÅ¡eva, ali raspoloženi domaći koÅ¡arkaÅ¡i nastavljaju s odliÄnom igrom i odlaze na 22 poena razlike (83:61) manje od tri minuta prije kraja utakmice.

Pred kraj utakmice igra gostiju se u potpunosti raspala, a Bosna je nastavila pogaÄ‘ati sa svih pozicija, te je nekoliko minuta prije kraja pobjednik ovog meÄa bio poznat.

Bosnu Royal u ovom meÄu predvodilo je nekoliko raspoloženih igraÄa. Washington je ubacio 22, Knežević 20, a Brandford 15 poena. U timu Igokee po 15 poena postigli su LjubiÄić i Rikić.

Bosni Royal je to bila prva pobjeda u Ligi 6 za prvaka BiH, a Igokei prvi poraz.

(BIH.ba)