1. Ljubljanska Olimpija zauzela je prvo mjesto Prve lige Slovenije. Istina sa utakmicom više, ali i dva boda više od glavnog konkurenta Maribora.

Najveći slovenački sportski portal Ekipa24 posebnu pažnju posvetio je bh. reprezentativcu u dresu Olimpije Tomislavu Tomiću (27) za kojega su puni hvale.

Hvalivši njegov miran pas, sposobnost da poveže igru ekipe, ali i da se lopta kod njega osjeća sigurno kao u sefu, novinari Ekipe24 tražili su od Tomića da opiše osjećaj debija za Bosnu i Hercegovinu koji je doživio u januaru ove godine.

– Bio sam ranije dva puta pozivan, ali nisam dobio priliku da igram. Sada sam odigrao dvije utakmice za moju reprezentaciju i to je iskustvo koje definitivno neću moći zaboraviti do kraja života. Važno mi je i da sam sa dobrim igrama nastavio u Olimpiji i nadam se kako ću dobiti priliku za naredne utakmice u reprezentaciji. – govori Tomić čiji se izostanak osjetio padom igre reprezentacije u drugim poluvremenima protiv SAD i Meksika.

– U Sloveniji igram puno defanzivnije nego što sam to radio u BiH gdje sam se znao naći i u prilici da postignem golove. Ovdje sam dalje od protivničkog gola, te često imam ulogu da se vratim ispred svojih stopera uzmem loptu i započnem novi napad ekipe. To mi odgovara, ali ne želim zaboraviti ni svoje ofanzivne sposobnosti. Ipak, u Olimpiji imamo dobre napadače, pa im ja možda i ne trebam. – kaže kroz smijeh Tomislav Tomić.

Tomislav Tomić ove sezone za Olimpiju je odigrao 22 utakmice u svim takmičenjima.

U redove Ljubljančana stigao je prošlog ljeta iz Zrinjskog sa kojim se okitio titulom prvaka BiH.

(BIH.ba)