Danny Higginbotham je bivši fudbaler koji je u svojoj igračkoj karijeri ukupno šest godina nastupao za Stoke City. Higginbotham je prije dvije godine započeo pisati vlastite kolumne za lokalni časopis “The Sentinel”.

U svojoj posljednjoj kolumni povodom sutrašnje utakmice Stoke Citya protiv Tottenhama Higginbotham se osvrnuo i na status našeg golmana Asmira Begovića.

“Stoke City je spreman da se oprosti od usluga Asmira Begovića. Izostavljanje Begovića iz kadra za prošlu utakmicu je “bacilo mačku među golubove” u klubu.

Bio je to veliki izazov za trenera Hughesa i to potvrđuje ono što sam i ranije pisao, a to je da će Begović na ljeto napustiti klub.

On je na izlaznim vratima i samo je pitanje gdje će preći i za koju cijenu. Ukoliko ga planirate sačuvati onda ga ne smijete otpisati četiri utakmice prije kraja sezone. Mislim da je nepoštena odluka da se ne nađe ni na klupi za rezerve, jer siguran sam da Asmir ne bi odbio takvu odluku”, poručio je 36-godišnji Danny Higginbotham u svojoj kolumni.

Utakmica između Stoke Citya i Tottenhama je na rasporedu sutra sa početkom od 16,00 sati.

Podsjećamo, trener Stokea Mark Hughes je najavio kako će u preostalim utakmicama do kraja sezone na golu “Lončara” braniti mladi Jack Butland umjesto golmana naše reprezentacije.

Prema trenutnoj situaciji Begović je najbliži transferu u Liverpool, no vidjet ćemo kako će se situacija odvijati tokom prijelaznog roka.

(Reprezentacija.ba)