Zbog obilnih sniježnih padavina danas je otkazan sarajevski derbi između FK Željezničar i FK Sarajevo, a u fokus javnosti došle su lopte kojima je planirano odigravanje derbija.

Organizatori utakmice prije početka meča farbali su sprejom bijele lopte u crvenu boju, kako bi bile prikladne za igranje na bijeloj podlozi.

Nakon niza izrugivanja i negativnih kritika zbog tog poteza na račun FK Željezničar, nezvanično saznajemo kako krivac za neposjedovanje crvenih lopti nije Željo nego Fudbalski savez BiH.

– Mi moramo igrati sa loptama koje nam dostavi Fudbalski savez BiH. Bez obzira što imamo i svoje lopte, sa njima nam je zabranjeno igrati zvanične utakmice. Iako je bio najavljen snijeg, nismo dobili lopte crvene boje iz FS BiH i po nalogu službenih lica smo bili primorani da bijele sami ofarbamo. Kritike upućene prema Grbavici dolaze na krivu adresu. – rekao nam je nezvanično izvor iz FK Željezničar.

Elmir Pilav

Direktor sektora za sport u Fudbalskom savezu BiH Elmir Pilav i njegovi saradnici napravili su tako veliki propust planirajući utakmice Premijer lige BiH u periodima kada su planirane sniježne padavine, a da klubovima nisu dostavili adekvatne lopte.

Ali takvi propusti sektora za sport FS BIH više nikoga i ne čude kada se tzv. “krovna kuća bh. fudbala” odavno ponaša maćehinski prema domaćem šampionatu koje je prošle sezone direktno odlučeno lošim suđenjem, čiji se igrači ne afirmišu u reprezentaciji, a uspjesi trenera u domaćoj ligi obezvrjeđuju, a u isto vrijeme u zvijezde okivaju treneri iz Hrvatske, Srbije…

(BIH.ba)