Džumhur će od sutra biti 40. igrač svijeta

Najbolji bh. teniser, Damir Džumhur (25), trijumfom nad Fabiom Fogninijem (2:1) u St. Petersburgu, stigao je do svog prvog ATP naslova u karijeri.

“Znao sam da će biti težak meč. Bio sam nervozan na početku i nisam mogao da pronađem pravi ritam. Nakon gubitka seta sam se konsolidovao i smirio. Kasnije je bilo lakše. Uspio sam da napravim brejk, a u trećem setu sam uživao igrajući pravi tenis. Prva titula je tu, nadam se da nije i posljednja”, rekao je Džumhur nakon meča i nastavio:

“Osjećaj je nevjerovatan. Nažalost, nemam vremena da slavim jer večeras putujem. Sve je došlo brzo u posljednja dva mjeseca. Rezultati su odlični i ne bunim se, nadam se da će biti još bolji”.

Džumhur dodaje da će do kraja sezone pokušati dodatni popraviti ranking, iako je prezadovoljan ovim što je napravio.

“Mislim da ću biti 40. na svijetu. Sve se brzo desilo. Moj cilj je bio da uđem u TOP 50 do kraja godine. Nisam mogao vjerovati da će sve ovako izdešavati. Znao sam da mogu praviti velike rezultate. Idem dalje na turnire, nadam se da mogu popraviti svoj ranking. No, šta god da bude do kraja, prezadovoljan sam ovim što sam napravio”.

(Reprezentacija.ba)