Trener Dinama pretučen jučer u Zagrebu

Trener GNK Dinama Mario Cvitanović danas je održao konferenciju za medije sa gipsom na lijevoj ruci nakon sinoćnjeg napada u centru Zagreba na kojoj je poručio da je on samo trener i da ga zanima samo nogomet.

Šef sigurnosti Dinama krivnju je pronašao u državi, sudstvu, politici i medijima, javlja Anadolija.

Trener GNK Dinama Mario Cvitanović zahvalio se svima koji su mu poželjeli brz oporavak i podršku.

– Samo želim biti nogometni trener koji će se baviti ekipom i igračima. Školovao sam se i živim za nogomet, samo želim biti nogometni trener – naglasio je Cvitanović koji se zahvalio ekipi Dinama na brizi i podršci.

On je dodao da je nogomet njegov život i da se o uspjesima može diskutirati, ali o ljubavi i predanosti da Dinamo bude prvak i pobjeđuje, ne može se dvojiti.

– Moj privatni život je apsolutno čist kao suza. Tu nema niti jedna tamne tačke. Moj odnos sa igračima je odličan i to pokazuju njihove reakcije jučer i danas – kazao je Cvitanović i dodao:

– Ako želiš oduzeti moju strast i ljubav prema nogometu, moju svesrdnu podršku igračima i rezultatu i afirmaciji i uspjehu u nogometu, onda uzmi pištolj i pucaj mi ovdje – kazao je Cvitanović pokazujući na čelo.

Nakon kratke izjave, trener Cvitanović je odbio odgovarati na pitanja novinara, a riječ je preuzeo Krešimir Antolić, član uprave kluba i šef sigurnosti Dinama.

Antolić je izjavio kako smatra da zagrebačka kriminalistička policija može riješiti slučaj napada na Cvitanovića. Istakao je kako ne želi prejudicirati motive i napadače, ali da se napad dogodio u kontekstu događanja oko Dinama.

Istaknuo je kako se ovaj napad ne može promatrati van konteksta napada na savjetnika GNK Dinama Zdravka Mamića u Tomislavgradu vatrenim oružjem.

Optužio je “politički pasivizam i podršku nasilju koje se dešava na području cijele Hrvatske”. Kazao je kako se simboli mržnje promoviraju u samom hrvatskom parlamentu te kako dio medija banalizira i čak opravdava nasilje.

Okrivio je premale kazne za napad na Zdravka Mamića na Braču, napade na nogometne suce te na nesankcioniranje skandiranja koja sa tribina pozivaju na ubistvo Zdravka Mamića.

– Problem nasilja može samo i jedino riješiti država kroz svoje institucije, policiju i pravosuđe. Država je od 2015. naovamo pokazala kakvu snagu ima kada želi udariti na jednu instituciju, a to je Dinamo – poručio je Antolić.

Trenera Dinama Marija Cvitanovića sinoć su napala dvojica maskiranih napadača ispred stana u zagrebačkom Trnju nakon čega je hospitaliziran sa težim povredama.

(Reprezentacija.ba)