Osvježiti ekipu

Bez obzira na ogromnu frustraciju koju je fudbalska reprezentacija BiH u četvrtak navečer priredila javnosti Bosne i Hercegovine, sada treba ohladiti glavu i bez rizika savladati Gibraltar.

Reprezentacija BiH jučer je umjesto u planiranih 16 sati tek iza 22 sata stigla u portugalski Faro gdje će igrati protiv Gibraltara. Čarter avion koji je trebao prevesti Zmajeve za Portugal kasnio je čak četiri sata, a cijelo putovanje čak šest sati.

Sinoć je bilo prekasno za tretmane regeneracije pa će danas naš medicinski i trenerski tim imati pune ruke posla da što prije masažama i drugim tretmanima osvježe igrače za sutrašnju utakmicu.

Vrhunski uslovi i bazenski i saunski sadržaji hotela Quinta do Lago u kojima boravi reprezentacija sigurno će dodatno olakšati posao ljekarima i fizioterapeutima državnog tima.

Vrhunski uslovi za boravak reprezentacije BiH

Nekada se na utakmice reprezentacije išlo autostopom, brodovima i poluispravnim autobusima i niko nije tražio alibi za slabiju igru, tako da ni sada nema opravdanja za bilo šta osim fanatičnog zalaganja bez obzira na nivo protivnika.

Reprezentacija BiH će večeras u 19 sati na stadionu Estadio Algarve obaviti zvanični trening.

Gibraltar – BiH, nedjelja 3. septembar 20,45 sati, Faro, Portugal.

(Reprezentacija.ba)