Danas su u Italiji odigrane utakmice 29. kola Serie A, a prvi gol u pomenutom kolu postigao je danas naš reprezentativac Miralem Pjanić. Nakon Pjanića, nastupe su upisali Senad Lulić, Milan Đurić i Ervin Zukanović.

Đurić je sa Cessenom osvojio veoma važan bod na gostovanju kod Verone remiziravši rezultatom 3:3.

Napadač naše reprezentacije je pružio solidan nastup i igrao do 76. minute. Cessena je bila mnogo bolji protivnik u drugom poluvremenu što su iskoristili, te nakon odmora postigli tri gola i tako izbjegli poraz.

Zukanovićev Chievo je minimalno poražen na gostovanju kod  Sassuoloa. Domaći su u 23. minuti golom Berrardija sa bijele tačke stigli do gola, koji je kako se kasnije ispostavilo bio jedini na susretu.

“Letećim magarcima” nije pomogao ni crveni karton Pelusa u 60. minuti meča. Upravo je zbog taktičih promjena naš reprezentativac Ervin Zukanović zamijenjen u 75. minuti utakmice. Bila je ovo još jedna dobra partija našeg Zmaja.

Momčad Lazija je nastavila sa sa serijom pobjeda i u ovom kolu kada su ostvarili trijumf na gostovanju kod Cagliarija rezultatom 1:3.

Zahuktali “Nebeskoplavi” su u odličnoj formi i u posljednjih šest mečeva su ostvarili pobjede uz gol razliku 16:2.

Nedavno oporavljeni Senad Lulić je susret započeo sa klupe za rezerve, a u igru je ušao u 80. minuti zamijenivši Klosea.

(Reprezentacija.ba)