Mehmed Janjoš, pedesetdevetogodišnji fudbalski stručnjak, podnio je ostavku na mjesto Šefa stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo, koja je nakon današnjeg sastanka sa rukovodstvom kluba i usvojena.

Janjoš je svoj treći mandat na klupi Sarajeva započeo početkom septembra 2016. godine, a ukupno je u proteklih skoro godinu dana vodio Sarajevo na 36 utakmica, u kojima je naš klub ostvario 19 pobjeda, uz 9 remija i 8 poraza. Zahvaljujući predanom radu stručnog štaba, Sarajevo je poslije lošeg starta prošle sezone uspjelo da se vrati na pobjednički kolosijek, te je klub sezonu 2016/17 okončao plasmanom na evropsku scenu, uz finale Kupa, međutim, poslije ispadanja u 1. pretkolu evropske lige od moldavske Zarije, te nakon poraza u prvoj domaćoj utakmici protiv Zrinjskog, Janjoš je podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo.

“Koristim priliku da se svima zahvalim u klubu. Bilo mi je veliko zadovoljstvo opet raditi u najdražem klubu. Hvala svima na podršci, našoj Bordo porodici. Zahvalnost dugujem igračima, stručnom štabu, rukovodstvu kluba, uposlenicima i svima koji su vjerovali u mene. Naravno, zahvalan sam i navijačima na podršci, a klubu od srca želim da osvoji trofej.”, rekao je Janjoš, dodavši:

“Ja ne izlazim iz Sarajeva, samo svoje mjesto sa trenerske klupe prebacujem blizu semafora, na istočnoj tribini i bodrim i navijam za svoje Sarajevo na svakoj utakmici.”

Na klupi Sarajeva, Janjoš je u posljednjem mandatu proveo skoro godinu dana, a klub je pod vodstvom ovog fudbalskog stručnjaka odigrao 36 utakmica, uz učinak od 19 pobjeda, 9 remija i 8 poraza.

“Nakon posljednja dva rezultatska neupsjeha, gosp. Janjoš je podnio ostavku na mjesto šefa struke, koja je danas razmotrena i usvojena. Obavili smo jedan konstruktivan razgovor i gosp. Janjoš je se ponio izuzetno korektno. Stručni štab na čelu sa gosp. Janjošem selektirao je ekipu u protekla dva prelazna roka, odradili su dva ciklusa priprema i imali potrebne uslove da se ostvare zacrtane sportske ciljeve. U narednom periodu klub će obaviti razgovore sa potencijalnim kandidatima za upražnjeno mjesto šefa struke i želimo oformiti kvalitetan stručni štab, na čelu sa trenerom, koji će dijeliti klupske ambicije i ciljeve.”, rekao je Valentin Ilievski, Predsjednik Skupštine FK Sarajevo.

(Reprezentacija.ba)