Skibbe i Tziolis govorili uoči sutrašnjeg meča BiH i Grčke u Zenici

Reprezentacija Grčke danas je doputovala u Bosnu i Hercegovinu, a večeras je održana press konferencija uoči duela BiH – Grčka (igra se sutra sa početkom u 20,45 sati u Zenici) na kojoj su se prisutnim novinarima obratili selektor Michael Skibbe i defanzivac Alexandros Tziolis.

Skibbe ima problema sa igračkim kadrom zbog suspenzije četiri igrača te poziva na oprez.

“Moramo biti oprezni svih 90 minuta. To je jedini recept po kojem trebamo igrati protiv jakog tima, kao što je BiH. Oni imaju dobre tehničare, kao i moji igrači, ali moji reprezentativci, koji su bili saigrači Džeke i Pjanića (Torosidis i Manolas op.a) znaju sve njihove karaktersistike. Zbog kartona će nam nedostajati Tzavellas, ali na lijevom beku imamo tri opcije. Stafylidis nam može igrati i ofanzivnije, a tu je i talentovani Retsos”, istakao je Skibbe.

Njemački stručnjak je i prokomentarisao mogući sastav za duel proti BiH.

“BiH ima kvalitetne igrače s obje strane, a odluku o početnom sastavu ću donijeti sutra. Mi smo veoma jaki u odbrani, a BiH u napadu. Drago mi je što se puno igrača iz obje selekcije međusobno poznaje i bit ću sretan što ću vidjeti kvalitetan susret sutra. Protiv Belgije smo igrali nevjerovatno dobro, a Belgija igra slično kao i BiH. Nadam se da ćemo sutra biti još bolji napadački, nego što smo bili u Belgiji”, rekao je selektor Grčke i dodao:

“Trebamo imati što više iskusnijih igrača u početnoj postavi, jer je ovo kao finale za nas, ali i za BiH. Svi moraju pružiti maksimum, Volio bih da osvojimo tri boda, ali bio bih zadovoljan i sa neriješenim rezultatom.

Defanzivac Alexandros Tziolis vjeruje da je pred njim i njegovim saigračima težak meč.

“Ovo su dvije različite utakmice. Svjesni smo šta nas čeka sutra, ali imamo mnogo iskustva, jer smo navikli igrati u vatrenoj atmosferi. Ne bojimo se, vjerujemo u sebe i očekujemo samo najbolje. Prijetnja će nam biti čitava ekipa BiH. Mi znamo da oni imaju velike igrače, ali imamo vjeru u svoj tim”, rekao je Tziolis.

Prvotimac škotskog Heartsa se nada pozitivnom rezultatu u Zenici.

“Osim taktike, svjesni smo da moramo ostaviti srce na terenu. U Belgiji smo bili kao vojska sa 11 vojnika, a sutra se moramo isto tako pokazati. Ovo je jako važna utakmica u grupi i nadamo se pozitivnom rezultatu. Kakva nam je atmosfera u selekciji, najbolje pokazuje da su s nama doputovali i igrači, koji su suspendovani za ovaj duel. To nam je jako važno”.

Duel šestog kola grupe H kvalifikacija za SP između BiH i Grčke igra se sutra (9. juni) sa početkom u 20,45 sati u Zenici.

(Reprezentacija.ba)