Zidane, Ramos i Marcelo optimisti pred finale Lige šampiona

Trener madridskog Reala, Zinedine Zidane smatra da su šane u finalu Lige šampiona između njegovog Reala i torinskog Juventusa podjednake.

“Nema posebnog pritiska za finale. Znamo veoma dobro ko je Real Madrid i da smo uvijek favoriti, ali protiv Juventusa su šane 50:50. Lijepo je ponovo biti u finalu. Da su mi kao malom rekli da ću kao igrač i trener biti u finalu Lige šampiona, nikada ne bih povjerovao. Ipak, teže je biti trener, nego igrač. Najteže je izabrati ko će na teren, ko na klupu, a ko će utakmicu gledati sa tribina”, kazao je Zidane i osvrnuo se na današnjeg protivnika:

“Juventus se dobro brani, ali to nije njihova jedina snaga. Veoma su kvalitetni i očekujem otvoren meč s obje strane. Važno je da mi budemo fizičk i psihički spremi”.

“Možemo ispisati historiju, ali ne smijemo razmišljati o rekordu. Utakmica je veoma važna za obje ekipe. Nismo ni mogli zamisliti da ćemo imati mogućnost da osvojimo tri Lige šampiona u tako kratkom vremenskom periodu. Ovo je veliki uspjeh za nas. Ponosni smo od prvog dana što nam je Zidane trener. Nadamo se da ćemo još dugo raditi zajedno”, kazao je kapiten Reala Sergio Ramos.

 Njegov saigrač Marcelo dijeli slično mišljenje.

“Moramo da damo sve od sebe protiv Juventusa. Svjesni smo bogate historije kluba u Europi i tačno znamo šta se očekuje od nas. Osvajanje dva finala u nizu bi bilo zaista izvanredno”.

(Reprezentacija.ba)