Juventus i Real u borbi za trofej Lige šampiona

Trener Juventusa, Massimiliano Allegri kazao je na press konferenciji uoči finalnog duela protiv Reala da je ovo meč sezone za njegove izabranike.

“Utakmica protiv Reala je nešto za što smo radili tokom cijele godine. Moramo uraditi sve što je u našoj mogućnosti da osvojimo trofej. Real je favorit i brani naslov Lige šampiona. Ipak, mi znamo šta smo uradili do sada šta treba da uradimo da bi ostvarili svoj cilj. Sve što smo napravili do sada je samo trening za ovu utakmicu”, kazao je trener Allegri i dodao:

“Moramo igrati našu igru i ne razmišljati o protivniku ili statistici. Također, moraćemo biti tehnički spremni za ovaj duel. Sitni detalji odlučuju finala i moramo pokušati iskoristiti naše prednosti te slabosti protivnika. Trebamo samo razmišljati o pobjedi i kako ćemo Kardif napustiti sa trofejom. Puno smo bolja ekipa nego prije dvije godine (Juventus prije dvije godine izgubio finale Lige šampiona od Barcelone sa 1:3). Imamo više samopouzdanja, a ne dešava se često da jedna ekipa izbori dva nastupa u finale u tri godine”.

Meč Juventusa i Reala bit će poseban i za kapitena Juvea, iskusnog Gianlugija Buffona, koji je u karijeri osvojio gotovo sve osim Lige šampiona.

“Pobjeda bi bila nevjerovatno zadovoljstvo, jer ništa nije bolje od toga kada ste u mogućnosti da ostvarite uspjeh sa saigračima. Liga šampiona je nešto što nisam osvojio do sada i to će biti posebna utakmica za mene. Nadam se da ćemo doći do cilja, jer svi u timu naporno radimo jedan za drugog. Samouvjereni smo, ali ne arogantni, jer protiv sebe imamo tim, koji je osvojio najviše titula Lige šampiona”, riječi su Buffona.

Desni bočni Juventusa, Dani Alves je sa Barcelonom osvojio tri Lige šampiona, a danas će imati priliku da dođe do četvrte u svojoj karijeri.

“Nije  važno koliko sam trofeja osvojio u Ligi šampiona. Fudbal je timska igra i sretan sam ako su svi moji saigrači sretni. To je jedina stvar na koju sam fokusiran. Svi mi imamo zajednički san i to je mnogo važnije od ličnih želja. Ovaj meč je veoma važan  za klub, jer Juventus nije osvojio Ligu šampiona 21 godinu i što je u tom finalu poražen upravo od Reala. Imamo privilegiju da smo dio ovoga i moramo iskoristiti priliku koja nam se pružila”, istakao je Alves.

(Reprezentacija.ba)