Do večeras selektoru Safetu Sušiću na okupljanju reprezentacije u austrijskom Innsbrucku odazvalo se 19 pozvanih igrača za meč protiv Egipta.

Pape, koji je na okupljanje reprezentacije došao vlastitim automobilom, definitivno ne može računati na povrijeđenog Zorana Kvržića, a još uvijek se čeka dolazak Tonija Šunjića i Harisa Medunjanina.

Od samog jutra naši reprezentativci pristizali su iz svih krajeva Europe, a posebno je vesela bila družina koja je zajedno došla iz Graza. Kao ranijih godina, dan prije okupljanja reprezentacije u Grazu su se okupili Salihović, Ibišević i Muratović, sada pojačani i za Hadžića.

Kako je Innsbruck jedan od glavnih centara Europe kada su u pitanju zimski sportovi i prateća infrastruktura, pojedini članovi naše reprezentacije odlučili su se posjetiti okolne planine.

Veseo i opuštajući dan većina reprezentativaca provela je u međusobnom druženju u hotelu, igrajući bilijar, ali i trenirajući u fitnes centru hotela "Austria Trend" u kojemu je smještena naša reprezentacija.

Inače, dva dana pred utakmicu protiv Egipta u Innsbrucku još uvijek nema vidljivih naših navijača, a prvi dolazak većeg broja Bosanaca i Hercegovaca koji će u srijedu navijati za Zmajeve na Tivoli Stadionu, očekuje se sutra u popodnevnim satima.

Od sutra Zmajevi će se držati striktno propisanog rasporeda obaveza, a za popodne je planiran jedini trening prije utakmice.

(Reprezentacija.ba)