Dino Julardžija novi je šef omladinskog pogona NK Varaždin

Trener rodom iz Jajca je nedavno napustio saudijski Al-Fateh u kojem je bio sportski direktor, a Varaždin je na zvaničnoj stranici potvrdio dolazak Julardžije.

“Dino Julardžija, dugogodišnji nogometni stručnjak s bogatim međunarodnim iskustvom u radu s mladima, preuzeti će funkciju voditelja Akademije NK Varaždin.

Julardžijina karijera započela je u omladinskoj školi Dinama, gdje je tijekom 15 godina rada ostvario zapažene rezultate, pomažući u razvoju mladih nogometaša koji su kasnije postali jendi od ključnih igrača.

Nakon uspjeha u Dinamu, Dino je svoju karijeru nastavio u Saudijskoj Arabiji, gdje je radio kao trener U-19 i B momčadi Damaca, istovremeno obnašajući funkciju voditelja akademije. Njegovo iskustvo na Bliskom istoku dodatno je obogaćeno preuzimanjem trenerske pozicije U-19 ekipe Al Fateha, kao i sudjelovanjem u stručnom stožeru mladih reprezentacija Saudijske Arabije.

Julardžijin uspjeh nije prošao nezapaženo, pa je ubrzo postao sportski direktor Al-Fateha, u trenutku kada je prvu momčad tog prvoligaša vodio Slaven Bilić​.

Dolaskom u NK Varaždin, Dino Julardžija donosi ogromno iskustvo stečeno u raznim nogometnim sredinama i na različitim razinama te je nositelj UEFA Pro licence.

Njegova uloga bit će nadograditi dosadašnje uspjehe naše Akademije čije je temelje postavio Damir Jagačić koji ostaje u klubu na mjestu savjetnika Uprave za sport i tajnika akadmije, nastavljajući predano raditi na razvoju mladih igrača i usavršavanju trenerskog kadra.

Cilj je stvoriti još bolje uvjete za kontinuirani napredak, kako igrača tako i trenera, s fokusom na dugoročni razvoj i postizanje vrhunskih rezultata koji moraju biti temelji za seniorsku ekipu kluba“, saopšteno je iz NK Varaždin.

(Reprezentacija.ba)