Utakmice 10. kola PL BiH igrat će se u petak (4. oktobar), subotu (5. oktobar) i ponedjeljak (7. oktobar), a FS BiH je odredio službena lica za svih šest mečeva.

Kolo će u petak otvoriti Posušje i Široki Brijeg od 18,00 sati. Susret će suditi Armin Kukić iz Bugojna. U VAR sobi bit će Darko Gedžić iz Brčkog.

GOŠK i Sloboda se sastaju u subotu od 13,30 sati. Glavni arbitar u Gabeli bit će Benjamin Deljković iz Sarajeva, a VAR sudija je Antonio Tomić iz Kreševa.

Isti dan od 16,00 sati igraju Radnik i Sloga Meridian. Utakmicu sudi Miloš Gigović iz Gradiške. VAR arbitar je Josip Martinović iz Čapljine.

Zrinjski u subotu od 20,45 sati u Mostaru dočekuje Igman. Sudija ovog meča bit će Mario Pejić iz Gruda. U VAR sobi bit će Admir Musić iz Sarajeva.

Borac i Željezničar će u ponedjeljak od 18,00 sati odmjeriti snage u Banjoj Luci. Mirza Kazlagić iz Cazina će dijeliti pravdu. U VAR sobi je Danijel Perić iz Bijeljine. Interesantno da na zvaničnoj stranici FS BiH stoji da je jedan od pomoćnika na duelu Borac – Željo Aleksandar Smiljanić iz Banje Luke.

Posljednji susret 10. kola igraju Sarajevo i Velež u ponedjeljak od 21,00 sati. Duel sudi Ermin Sivac iz Zenice. VAR arbitar je Haris Halkić iz Sanskog Mosta.

Sve utakmice 10. kola direktno prenosi Arena Sport.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16