Sportski direktor FS BiH Emir Spahić i njegov saradnik Saša Papac održali su u ponedjeljak u Sarajevu niz važnih sastanaka sa selektorima, trenerima u stručnim štabovima, te koordinatorima bh. nacionalnih fudbalskih selekcija, saopšteno je iz FS BiH.

Sastancima je nazočio i generalni sekretar FS BiH Adnan Džemidžić, kao i selektor A reprezentacije Sergej Barbarez.

Ovi sastanci imali su za cilj detaljnu analizu dosadašnjih aktivnosti, kao i planiranje budućih koraka u okviru priprema za predstojeće kvalifikacione utakmice i druge obaveze reprezentativnih selekcija.

Spahić je tokom sastanaka istakao važnost komunikacije između stručnih štabova, trenera i selektora kako bi se osigurao maksimalan učinak svih reprezentacija.

Također, na sastancima su razmatrani i specifični aspekti rada sa mladim talentima u omladinskim kategorijama, jer razvoj mladih igrača je jedan od prioriteta Saveza.

Treneri i selektori su iznijeli svoja viđenja o trenutnim izazovima, dok su koordinatorima dodijeljeni novi zadaci vezani za unapređenje organizacije rada u omladinskim selekcijama.

Ovi sastanci dolaze uoči ključnih utakmica koje očekuju reprezentacije Bosne i Hercegovine, a Džemidžić je istakao da će sve snage biti usmjerene na postizanje optimalnih rezultata.

Predstojeći period donosi nove izazove za bh. fudbal, kao i prilike za dalji napredak, a sastanci su korak ka postizanju tih ciljeva.

Foto: FS BiH

(Reprezentacija.ba)