Široki Brijeg i Sarajevo su odigrali sjajan meč 9. kola Premijer lige BiH. Na kraju su podijelili po bod odigravši 3:3.

Domaći su poveli u 12. minuti. Čelik je rukom odgurnuo Bagarića, a nakon poziva VAR-a glavni sudija Petrović je dosudio kazneni udarac. Siguran sa 11 metara bio je Stanić.

Gosti su imali velike proteste za dosuđeni penal.

Bordo tim do poravnanja dolazi u 44. minuti. Nakon kornera pao je Đuričković, a Petrović je dosudio kazneni udarac. Za 1:1 sa bijele tačke pogodio je Giorgi Guliashvili.

Početak drugog poluvremena je bio idealan za Sarajevo. Giorgi Guliashvili se sjajno probio, namjestio, šutirao i pogodio za 1:2.

Sarajevo je bilo bolji rival i do trećeg gola dolaze u 70. minuti kada je Oliveira pogodio. Ipak, nakon intervencija VAR-a, Petrović je dosudio prekršaj u napadu. Mnogi nisu vidjeli prekršaj.

Domaći do izjednačenja dolaze u 79. minuti. Na jedan odbijanac natrčava Iličić i snažnim udarcem sa 25 metara matira Rockova.

Bordo tim brzo vraća vodstvo. Đorđević je sjajno u 84. minuti pogodio iskosa iz slobodnog udarca. Samo što su krenuli sa centra domaći dolaze do poravnanja. Chinedu je ubacio, a Matić glavom pogodio za 3:3.

U 94. minuti VAR je ponovo imao posla. Matić je šutirao, a Rockov na liniji uspio odbraniti. VAR je gledao da li je lopta prešla liniju, ali na kraju je ostalo 3:3. U narednom napadu Sarajevo postiže gol, ali je VAR poništio gol zbog ofsajda.

Sarajevo je drugo na tabeli sa 18 bodova. Širokobriježani su sedmi sa deset osvojenih bodova.

U narednom kolu Sarajevo dočekuje Velež, a Široki će u goste Posušju.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16