Spartak Trnava i Sarajevo u srijedu od 20,30 sati u Slovačkoj igraju revanš meč drugog pretkola kvalif. za Konf. ligu.

Prvi susret na Koševu zavšen je bez golova, a trener Trnave Michal Gašparik govorio je na press konferenciji pred sutrašnji susret.

Čeka nas težak protivnik željan uspjeha koji preko nas želi da prođe dalje, ali i mi to želimo. Nakon prvog susreta šanse su izjednačene, ali vjerujem da ćemo mi proći uz pomoć naše publike. Želimo igrati bolje nego u gostima. Cilj je da odigramo što je moguće bolje i prođemo u treće pretkolo.”

Trener Spartaka iz Trnave je u problemima pred sutrašnju utakmicu jer ne može računati na Oforija, Daniela, Bukatu, Bolaija, Kratochvila, Kubistu, Šuleka i Štetinu.

“Kubistov je bolje, ali nije 100 posto spreman. Neće biti sa nama do naredne sedmice, a onda će se polako priključiti treninzima. Vjerovatno je on prvi igrač koji će se vratiti zajedno sa Danielom. Štetina se povrijedio u prvoj utakmici protiv Sarajeva i prve prognoze su da će biti pet ili šest sedmica van terena. Slično je sa Šulekom, dok su Kratochvilu pogidani ligamenti. To je nesreća. Vidjet ćemo koliko će biti odsutan”, rekao je Gašparik.

Napadač i i najiskusniji igrač Trnave Michal Đuriš očekuje tešku utakmicu protiv Sarajeva.

Nadam se da ćemo imati veliku podršku navijača. Atmosfera je nevjerovatna kada je pun stadion. Neće nam biti lagano. Ipak, vjerujem da će revanš biti potpuno drugačiji od prvog meča. Vjerujem da ćemo proći dalje”, riječi su napadača Trnave.

Pobjednik dvomeča Sarajevo – Spartak Trnava će u narednoj rundi igrati protiv poraženog iz dvoboja drugog pretkola kvalif. za Europa Ligu između Wisle Krakow i Rapida iz Beča.

Rapid je u prvom duelu kao gost slavio sa 2:1.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16