UEFA je odredila službena lica za utakmice polufinala Europskog prvenstva u Njemačkoj.

Slavko Vinčić poznat po skandalu iz Bijeljine

Utakmicu Španija – Francuska sudit će Slovenac Slavko Vinčić. Njegovi pomoćnici su Tomaž Klaničnik i Andraž Kovačič, a četvrti sudac je Ivan Kružliak iz Slovačke, dok u VAR sobi sjedi Nejc Kajtazović.

Slavko Vinčić je vrhunski sudija, a izvan fudbalskih okvira je poznat po skandalu iz Bosne i Hercegovine.

Vinčić je upetljan u seks skandal iz Bijeljine kada se našao na zabavi Tijane Ajfon, srbijanske starlete.

Policija je na zabavi zalijenila oružje i drugo, Tijana Ajfon je uhapšena zbog sumnje za organizaciju prostitucije.

Slavko Vinčić se branio tako da je kazao da se slučajno našao na zabavi.

“Bio sam na poslovnom putu i sastao sam se sa svojim poslovnim partnerima. Prihvatio sam poziv nakon sastanka, što je bila najveća pogreška u mom životu. Igrom slučaja našao sam se na ranču na kojem je bilo 40-ak ljudi.

Sjedio sam sa svojim društvom, nešto popio i pojeo, a onda je došla policija. Nemam veze s uhićenima, prvi put u životu sam ih vidio. Ispitali su nas kao svjedoke, ali pustili su nas jer nismo poznavali uhićene. Nismo imali ništa s time. Nije bilo orgija, nisam vidio oružje”, kazao je tada Vinčić.

Utakmica Španija – Francuska igra se sutra u 21:00 sati.

Nijemac sudi drugo polufinale, bio suspendovan zbog mita

Nijemac Felix Zwayer sudit će utakmicu Nizozemska – Engleska. Zwayer je izgradio veliku sudijsku karijeru što potvrđuje i odabir da sudi polufinale, ali početak karijere i nije bio bajan.

Felix je 2006. godine kao pomoćni sudija kažnjen suspenzijom od šest mjeseci zbog navodnog primanja novca, mita od glavnog sudije, Roberta Hauzera.

Hauzer je suspendovan zbog namještanja utakmica, a presuda je potvrdila da je Zwayer 2004. godine prije jedne utakmice primio 300 eura i da nije odmah prijavio incident.

(Reprezentacija.ba)