Košarkaška reprezentacija BiH napravila je senzaciju i u kvalifikacijama za SP 2023 pobijedila Francusku sa 96:90 nakon dva produžetka.

“Hvala publici i svima koji nas podržavaju. Poslije onakve utakmice u Crnoj Gori, napraviti ovakvu – to nije normalno. Napravili smo izuzetno dva dobra treninga i sastanke koji su doveli do promjene naÄina igre. Boga mi, opasni smo”, kazao je selektor Adis Bećiragić neposredno nakon utakmice.

“Mislim da nam je nestalo snage, ali nije volje i želje. Bilo bi nam teÅ¡ko da smo izgubili nakon sjajne igre pred svojom publikom, a veÄeras smo naplatili svoj trud”, iskren je bio emotivni selektor.

“Vratiti se protiv ovakve reprezentacije pokazuje da smo inteligentni. Malo sam zabrinut zbog greÅ¡aka u organizaciji napada. Na EP neće biti ovako, ako ne budemo smanjili broj greÅ¡aka, neće nam niko pomoći. Sada smo sretni, ali mogli smo igrati puno bolje i pobijediti ih 20 razlike da ne znaju gdje smo doÅ¡li” zakljuÄio je Bećiragić.

BiH već u Äetvrtak poÄinje Europsko prvenstvo utakmicom protiv MaÄ‘arske. U grupi smo sa Francuskom, NjemaÄkom, Solvenijom, Litvanijom i MaÄ‘arskom.

Sve utakmice igraju se u Kelnu.

(Reprezentacija.ba)