U subotu od 20,00 sati u Skenderiji će se susresti košarkaške reprezentacije BiH i Francuske u drugom kolu drugog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Težak protivnik nakon debakla u prvom kolu u Podgorici protiv Crne Gore 88:69.

Selektor Adis Bećiragić i igrač Džanana Musa objavili su video poruke dan uoči utakmice.

“Nadamo se da ćemo utakmicu protiv Francuske igrati pred punom dvoranom, da ćemo igrati puno bolje, agresivnije, sa mnogo većom energijom. Igramo protiv ekipe koja je jedan od većih favorita za Europsko prvenstvo i zato vas pozivamo da dođete i da nam pomognete da sa zajedničkom energijom odigramo dobru utakmicu”, rekao je Bećiragić.

“Odigrali smo utakmicu kako jesmo u Crnoj Gori. Naravno, razočarani smo jednim dijelom, naučili smo iz grešaka. Očekuje nas sada jako bitna utakmica, protiv jedne od najboljih reprezentacija na svijetu. Francuska dolazi u punom sastavu. Mi se ovih dana pripremamo za to, nadam se da ćemo se predstaviti u boljem svjetlu, da ćemo popraviti greške. Također, nadamo se punoj Skenderiji”, poručio je Musa.

Susret BiH – Francuska igra se u subotu u Sarajevu s početkom u 20 sati.

Reprezentacija.ba će u subotu ujutro pokloniti komplet od četiri ulaznice našem najsretnijem Instagram pratiocu! Više informacija na objavi ispod.

(Reprezentacija.ba)