KoÅ¡arkaÅ¡i Crne Gore u srijedu od 19,00 sati u dvorani MoraÄa u Podgorici igraju protiv Bosne i Hercegovine meÄ sedmog kola grupe K kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Zanimljivo da je ulaz na sutraÅ¡nju utakmicu besplatan, a selektor domaćina BoÅ¡ko Radović i kapiten Bojan Dubljević su najavili meÄ sa BiH.

“Ovo je važna utakmica za nas, koja niti nas direktno kvalifikuje na Svjetsko prvenstvo, niti nas eliminiÅ¡e iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Ovo je prva od Å¡est utakmica u drugoj grupi kvalifikacija, a uz Litvanije ćemo imati dvije u ovom „prozoru“. Dakle, puno je utakmica i bodova u opticaju. Ono na Å¡ta smo mi fokusirani i na Å¡ta smo se spremali sve vrijeme je ova utakmica sa BiH. U goste nam dolazi dobra, respektabilna reprezentacija, u punom sastavu, i moraćemo stvarno da se potrudimo i odigramo na 100 posto mogućnosti da bismo pred svojom publikom doÅ¡li do pobjede”, kazao je BoÅ¡ko Radović i dodao:

“Zaista je važno da „MoraÄa“ bude dupke puna, treba nam publika, treba nam atmosfera, treba nam pobjeda. Å to se tiÄe igraÄa i struÄnog Å¡taba, mi smo napravili odliÄne pripreme, nemamo povrijeÄ‘enih igraÄa, zdravi smo i preostaje da izaÄ‘emo na teren i odigramo dobru utakmicu.”

Bojan Dubljević oÄekuje veliku podrÅ¡ku navijaÄa i istiÄe da su se njegovi saigraÄi i on dobro pripremili za utakmicu.

“Publika je i u prethodnim utakmicama igrala važnu ulogu, tako će biti i u ovom meÄu. NavijaÄi nam daju krila koja moramo da iskoristimo, igramo kući i to je mnogo važno za nas. Znam da će nam publika dosta pomoći. Bosna i Hercegovina dolazi, možda, u nekom najjaÄem sastavu. Mi smo se, stvarno, dobro spremili, i spremni doÄekujemo taj meÄ. Igramo kući, pred naÅ¡om publikom, a utakmica je mnogo važna za nas, ali i za njih. OÄekuje nas, zato, mnogo zanimljiva i fina utakmica. Na nama je, naravno, da se borimo, da damo maksimum i opravdamo oÄekivanja i pokuÅ¡amo da dobijemo meÄ koji će biti mnogo težak, ujedno i važan za nas.”

Utakmicu Crna Gora – BiH direktno prenosi kanal Sport Klub.

Podsjetimo, plasman na Svjetsko prvenstvo izborit će tri najbolje selekcije iz grupe.

(Reprezentacija.ba)