Pripreme koÅ¡arkaÅ¡ke reprezentacije Bosne i Hercegovine za nastup na predstojećem Eurobasketu poÄele su danaÅ¡njim okupljanjem na VlaÅ¡iću, gdje će naÅ¡ nacionalni tim boraviti do 3. augusta, javlja zvaniÄna stranica KoÅ¡arkaÅ¡kog saveza BiH.

Selektor Adis Bećiragić na veÄeraÅ¡njem treningu imat će na raspolaganju sljedeće igraÄe: Miralem Halilović, Emir Sulejmanović, Amar Gegić, Edin Atić, Džanan Musa, Ajdin Penava, Haris Delalić, ÄorÄ‘e Topolović, Kenan KamenjaÅ¡, Rijad Avdić i Aleksandar Lazić.

“Pred nama je dosta posla, ali i dovoljno vremena da se na pravi naÄin pripremimo za Evropsko prvenstvo. Većina igraÄa je sada tu, sutra će nam se prikljuÄiti Sani ÄŒampara, Adin Vrabac i Ismet Sejfić, a u ponedjeljak John Roberson. Jusufa Nurkića oÄekujemo 4. augusta, kada ekipa pripreme nastavlja u Sarajevu. Dakle, trebali bismo biti kompletni do odlaska na turnir u Estoniju 11. augustaâ€, istakao je Bećiragić te dodao:

Å to se tiÄe Garze i Alibegovića, niko sretniji od nas u struÄnom Å¡tabu da možemo raÄunati na njih. Nažalost, oni imaju status naturalizovanih stranaca, a ispunili smo taj limit, jer u ekipi već imamo jednog bitnog igraÄa sa ‘zvjezdicom’, Robersona. Oni su u razgovoru sa mnom sami konstatovali da je John trenutno ekipi potrebniji na poziciji playmakera i pokazali razumijevanje, a svakako da su se stavili na raspolaganje za buduće akcije reprezentacijeâ€, kaže selektor Zmajeva.

Podsjetimo, Eurobasket se održava od 1. do 18. septembra u NjemaÄkoj, Italiji, Gruziji i ÄŒeÅ¡koj Republici. NaÅ¡a reprezentacija se nalazi u grupi B sa selekcijama Francuske, Litvanije, Slovenije, NjemaÄke i MaÄ‘arske.

(Reprezentacija.ba)