Leotar je danas u posljednjem duelu 28. kola PL BiH u Trebinju savladao Velež sa 2:1.

Domaći su osvojili važna tri boda u borbi za opstanak, ali meč je obilježio glavni sudija Antoni Bandić iz Gruda.

Bandić je dosudio diskutabilan penal za Leotar u 82. minuti kod rezultata 2:1, a interesantno da je svirao čak 53 prekršaja u ovom susretu.

Trener Veleža Feđa Dudić bio je razočaran po završetku meča u Trebinju.

“Šta da pričam, šta da komentarišem? Vidjela je cijela javnost. Mislim da Velež ovo nije zaslužio, da se na ovakav način igra. Ko god dođe u Mostar, ima idealne uvjete za igru. Čestitamo svakome ko pobijedi. Ovo danas ne znam na šta liči. Vidjeli ste i ovaj detalj koji je odlučio pobjednika. Čestitam protivniku na pobjedi i stvarno više nemam šta da kažem”, riječi su Dudića.

Trener Rođenih je dodao i da je dobro što se niko nije povrijedio nakon pogibljenih startova igrača Veleža i da ne može da vjeruje da se ovako može igrati u 2022. godini.

Miodrag Bodiroga, trener Leotara, se izvnio gostima za neprijatnosti ako ih je neko osjetio na stadionu u Trebinju.

“Izvinjavam se svima iz FK Velež za neprijatnost ako je neko osjetio na našem stadionu. Stvarno se izvinjavam, posebno ako je bilo nešto nepristojno sa moje strane. Nama je stvarno svaki bod bitan. Zalaganje je danas bilo dobro, a mojim momcima svaka čast. Velež je po meni jedna od najboljih ekipa u ligi, možda poslije Zrinjskog i najbolja. Mislim da Velež danas osim gola i nisu imali šut na naš gol i smatram da smo ih dobro zaustavili. Pokazali smo da možemo igrati sa svima.”

(Reprezentacija.ba)