Zvanična stranica Europskog prvenstva u odbojci napisala je priču o sestrama Bošković, Dajani koja igra za BiH i Tijani koja brani boje Srbije.

Prvi put su se susrele jedna protiv druge, a emocije su bile vidne kod obje igračice.

Evropska odbojkaška federacija (CEV) pripremila je zanimljivu priču o sestrama Bošković, neobičnom primjeru u svijetu sporta.

“Nekada davno… Bajke najčešće počinju na takav način. Ono što ćemo vam danas ispričati je prava bajka koja se danas dešava u svijetu odbojke, a dvije sestre su u glavnim ulogama.

Dajana, starija, rođena je 1994. godine i nastupa za Bosnu i Hercegovinu. Ona je ljevoruki korektor. Njena mlađa sestra Tijana rođena je 1997. godine i nastupa za Srbiju. Također, i ona je ljevoruki korektor.

Emocija između sestara Bošković bila je uočljiva kada bi im se pogledalo u oči tokom susreta, jedna naspram druge, na parketu Štark Arene u prvom meču grupe A. Tijana, iako je mlađa, ima više iskustva na evropskim prvenstvima (osvojila je zlato 2017. i 2019. godine). Za Dajanu, s druge strane, to je prvi nastup na najvažnijem evropskom takmičenju državnih timova.

Na terenu, Tijana je pobijedila. Ipak, obje su pobjednice u stvarnom životu nakon što su ispunile san nastupanja zajedno na Evropskom prvenstvu”, navodi se iz CEV-a.

Srbija je u prvom meču savladala BiH sa 3:0, a naša reprezentacija naredni susret igra u subotu u 18 sati protiv Azerbejdžana.

(Reprezentacija.ba)