Na današnoj sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine odlučeno je da Safet Sušić neće više voditi naš nacionalni tim.

Generalni sekretar Jasmin Baković saopštio je odluke koje su donesene na sjednici i istakao da Fudbalski savez nikada nije i neće zaboraviti plasman na Mundijal.

– Izvršni odbor je sve odluke donio jednoglasno. Utvrđeno je da je nakon četiri odigrana kola kvalifikacija za EURO, dovedeno u pitanje ostvarenje cilja a to je plasman na Europsko prvenstvo u Francuskoj. Shodno tome Safet Sušić se razrijeašava dužnosti. Izvršni odbor želi da se zahvali selektoru Safetu Sušiću za izuzetno korektnu saradnju i posebno za rezutlate koji su ostvareni u prethodnom periodu a prije svega mislimo na historijski plasman na prvenstvo. To je nešto što savez nije i nikada neće zaboraviti – kazao je Jasmin Baković i dodao:

– I treća odluka jeste da je formirana komisija Izvršnog odbora koju čine predsjednik Elvedin Begić, potpredsjednici Ljubojević i Beus, tehnički direktor gospodin Pirić i član odbora za posredovanje i savjetovanje Sead Kajtaz. Nadležnost te komisije jeste da obavi razgovore sa potencijalnim kandidatima, odnosno da utvrdi prijedlog kandidata koji će biti predočeni Izvršnom odboru na odlučivanje – riječi su Bakovića.

(Reprezentacija.ba)