Kapiten Njemačke Joshua Kimmich oštro je reagovao nakon što će njegova selekcija protiv BiH i Nizozemske igrati bez velikog broja standardnih fudbalera.

Selektor Njemačke Julian Negelsmann zbog povreda i otkaza ne računa na osam reprezentativaca, a Kimmich je poručio da poziv u reprezentaciju mora biti nešto veliko i posebno.

“Želimo samo igrače koji žele ovdje biti. Poziv u reprezentaciju mora biti nešto veliko i posebno, bez obzira na to li imate tri ili 100 utakmica za reprezentaciju. Mjesto u reprezentaciji je samo onima koji s njom osjećaju strast.

Ukoliko neko ne želi biti ovdje, onda ni ne mora doći. Imamo dovoljno drugih igrača koji stvarno žele biti ovdje. Bitno je da ne doživljavamo reprezentaciju kao neku vrstu time-outa ili vrijeme da se opustimo. Želimo Ligu Nacija da shvatimo veoma ozbiljno i da je iskoristimo kao šansu da još više rastemo kao tim“, kazao je fudbaler Bayerna za njemačke medije.

Inače, Negelsmann za duele protiv BiH (11. oktobra u Zenici) i Nizozemske (14. oktobra) ne može računati na ter Stegena, Havertza, Kocha, Musialu, Fullkruga, Lena, Rauma i Henrichsa.

Na spisku se nalazi šest fudbalera koji do sada nisu debitovati za Njemačku. To su Nubel, Baumann i Blaswich, te Burkadt, Kleindienst i Lewelling.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16