Reprezentativci BiH su u trećem danu priprema za utakmice Lige Nacija sa Njemačkom i Mađarskom.

Danas je za medije bio dostupan reprezentativac Ivan Bašić.

“Sigurno da je važan faktor što igramo u Zenici. Bit će puno Bilino polje, motiv više za nas. Prva utakmica sa novim selektorom pred domaćom publikom. Pokazat ćemo da možemo naštetiti i Njemačkoj, a pogotovo u drugoj utakmici sa Mađarskom.

Naravno da vjerujemo da možemo i da imamo šanse. Nisu prevelike jer je Njemačka ozbiljna i top reprezentacija, ali ćemo i mi imati neke šanse. Sigurno da moramo biti na trkačkom nivou i iznad svojih mogućnosti ako želimo osvojiti bodove.

Svi su tu sa osmijehom, svi su optimistični, svaki trening se dokazuju. Svi daju maksimum, nema ni sekund opuštanja. Jutros smo napokon svi trenirali, popodne imamo još jedan i sutra još jedan trening. U petak idemo ostvariti dobar rezultat.

Mislim da moramo držati to zajedništvo koje je bilo u zadnjoj utakmici, biti trkački na zavidnom nivou da to sve pokrijemo. Njemačka ne prašta, iskoristit će svaku zakašnjelu reakciju. Znat će to iskoristiti, moramo biti skoncentrisani svih 90 minuta i uzeti bod ili tri.

Gledali smo i analizirali poslije utakmice. Sutradan poslije Nizozemske smo sve analizirali. Gledali naše greške, bili smo blizu na 3:2, ali smo brzo primili dva gola. Moramo iz te utakmice naći greške i svesti na minimum. Protiv takvih reprezentacija nema prostora za greške.”

Zmajevi će danas od 16:30 sati obaviti trening koji je zatvoren za javnost.

Sutra je na rasporedu press konferencija i posljednji trening pred Nijemce.

Utakmica BiH – Njemačka igra se u petak od 20:45 sati.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16