Reprezentacija BiH jučer se okupila na Ilidži i krenula s pripremama za naredna dva meča sa Njemačkom i Mađarskom.

Selektor Barbarez je umjesto povrijeđenih Amara Dedića i Ifeta Đakovca pozvao Naila Omerovića iz Osijeka i Borčevog Envera Kulašina.

O njima je Barbarez govorio na press konferenciji.

“Nail je pozvan trebao je tu i ranije biti, ali zbog vlastite svadbe nije mogao biti prisutan. Zadovoljni smo s njim.”

“Enver Kulašin je bio moja velika želja. Gledali smo ga protiv Pantahinaikosa i bio mi je velika želja. Ima neke stavri koje su mi se svidjele, imam ideju za njega. Svi smo se složili da zaslužuje šansu. Pričao sam sa našim video analitičarem, zvao sam pet, šest ljudi. I svi su bili saglasni”, kazao je selektor.

Nail Omerović je i ranije bio pozivan za A reprezentaciju BiH, ali nije ubilježio debi zbog svoje svadbe. Za U21 i U19 selekcije sakupio je 11 nastupa.

Ove sezone je u dresu Osijeka odigrao 13 utakmica. Rođen je u Tuzli, ima 21 godinu. Igrao je za mlađe selekcije Zvijezde i Slobode prije odlaska u Osijek.

Primarna pozicija mu je desni bek. Njegova vrijednost na Transfermarktu je 1.30 miliona eura.

Enver Kulašin je u tekućoj sezoni odigrao 14 utakmica za Borac i postigao je tri gola. Iza sebe ima 26 nastupa za U21, U19 i U18 selekcije BiH.

Igrač Borca je od ljeta 2021. godine, a ranije je igrao za mlađe selekcije Željezničara. Karakteriše ga brzina, a pokriva obje pozicije krila. Ima vrijednost od 300.000 eura.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16