Borac u četvrtak od 21,00 sati u Banjoj Luci dočekuje Panathinaikos u meču prvog kola ligaške faze Konf. lige.

Tim povodom održana je press konferencija šampiona BiH, a meč su najavili trener Mladen Žižović te prvotimac Stefan Savić.

“Tražićemo svoju šansu u sutrašnjoj utakmici. Utakmica protiv kluba koji je 20 puta bio prvak Grčke i isto toliko osvajač Kupa daje nam za pravo da uživamo. Ne želimo da stanemo na ovome do sada, već da napravimo još jedno iznenađenje, a prije svega da se odupremo Panathinaikosu i pokažemo da možemo da se nosimo sa još jednim grčkim velikanom.

Sa PAOK-om smo bili ravnopravni u obje utakmice i to želimo da iskoristimo i u pripremi ove utakmice. U dobrom smo ambijentu, ne moramo ništa, ali želimo da uživamo u ovoj utakmici”, kazao je Žižović i dodao:

“Panathinaikos je pokazao svoj kvalitet u dosadašnjem toku kvalifikacija, a mi smo zaslužili svojim nastupima da igramo sa njima. Oni su projektovani da i prošle sezone budu prvaci, ali u tome nisu uspjeli.

Ekipa koja vrijedi više od 100 miliona eura sigurno je favorit u ovom meču. To je eveidentno i jasno. Pozivam navijače da nam pomognu. Klub se voli i kada gubi i kada pobjeđuje, i kada je loše i kada je lijepo vrijeme. Ovi momci su zaslužili podršku.”

Savić se nada da će stadion u Banoj Luci biti ispunjen do posljednjeg mjesta.

“Očekujem pun stadion, nema ništa ljepše od toga. Mi kao Borac u svakoj utakmici idemo na pobjedu i tako će biti i sutra, bez obzira što nam je protivnik Panathinaikos.”

Susret iz Banje Luke direktno će prenositi Arena Sport.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16