Na današnjoj press konferenciji Sergej Barbarez je bio prilično raspoložen za sva pitanja novinara. Konferencija je trajala duže od 45 minuta.

Najviše interesa izazvala je odluka da ne pozove Hadžikadunića, Pirića, Krunića, Varešanovića i očekivano Ahmedhodžića.

“Nećemo trpiti neke stvari što se tiče terena i izvan terena. Sa Dennisom kompletan stručni štab nije zadovoljan. Onda dolaze neke stvari koje neću tripiti, te izjave majke, oca, brata, sestre, cure, menadžera, toga više neće biti. Na te stvari igrači moraju utjecati, to više neće dolaziti u obzir.

Sigurno da ima 90% samo s terenom veze, nismo bili zadovoljni sa Dennisom, sa radom, to su stvari koje potežu o kojima mi razmišljamo i čitav staf ima isto mišljenje. Jednoglasna odluka o svemu, nije ovo odluza za ili protiv nekoga, ovo je odluka za reprezentaciju.

Ovo nije rigorozna mjera. Ovo je normalna mjera kad s nekim nisi zadovoljan. Ovo nije smak svijeta. 23 igrača su na spisku i oni zaslužuju da budu u ovom sastavu. Ništa se ne radi pojedinačno i lično. Sa svima pričamo komuniciramo, tražimo reakcije od njih. Haris Hajradinović se jedini udostojio da nazove i ispriča svoju priču. Samo razgovorom možemo napredovati”, kazao je selektor.

View this post on Instagram

A post shared by Reprezentacija.ba (@reprezentacija.ba)

Spisak za Njemačku i Mađarsku:

Golmani:

Nikola Vasilj (St. Pauli), Martin Zlomislić (Antalyaspor), Osman Hadžikić (Velež)

Odbrana:

Sead Kolašinac (Atalanta), Nikola Katić (Zurich), Jusuf Gazibegović (Sturm), Amar Dedić (Salzburg), Nihad Mujakić (Partizan), Ermin Bičakčić (Eintracht Braunshweig), Adrian Barišić (Basel), Stjepan Radeljić (Rijeka)

Vezni red:

Haris Hajradinović (Kasimpasa), Benjamin Tahirović (Ajax), Ivan Bašić (Orenburg), Dario Šarić (Palermo), Denis Huseinbašić (Koln), Dženis Burnić (Karlsruher), Armin Gigović (Kiel), Ifet Đakovac (TSC), Esmir Bajraktarević (New England Revolutions)

Napad:

Edin Džeko (Fenerbahce), Ermedin Demirović (Stuttgart), Haris Tabaković (Hoffenheim)

Bosna i Hercegovina 11. oktobra dočekuje Njemačku, a tri dana poslije Mađarsku. Oba meča igraju se na Bilinom polju u Zenici.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16