Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u drugom kolu Lige Nacija gostovati Mađarskoj koja je u prvom kolu poražena od Njemačke sa 5:0.

U taboru Mađarske su upaljeni brojni alarmi. Kako prenose mađarske kolege obavljen je hitni sastanak ekipe, selektora i predstavnika FS Mađarske.

O svemu su na press konferenciji govorili selektor Marco Rossi i prvotimac i zvijezda Liverpoola, Dominik Szoboszlai.

Selektor Marco Rossi:

“Mislim da je izlaz iz ovoga taj da pobijedimo. S obzirom na naš dosadašnji put, ovo je loša uspomena. Ako želimo uzeti globalni učinak, puno je stvari na pozitivnoj strani. Vjerujem da u utakmici protiv Nijemaca nije bilo taktičkih nesporazuma, može doći do grešaka u komunikaciji, ali uvijek smo imali dobre odnose s timom. Zato ja preuzimam odgovornost, za ovakve stvari je kriv trener, ali ne treba trener odgovarati za sve.

U smislu da gubimo svaki duel protiv Nijemaca, ne mogu preuzeti odgovornost za to. Uzimam odgovornost za ono što je na mom stolu, a siguran sam da i igrači osjećaju što je njihova uloga. Prije sutrašnje utakmice je najvažnije da prebolimo šamar od kojeg nam lice bridi. Ako smo jaki, uspjet ćemo i možemo”, kazao je selektor Mađarske.

Prvotimac Dominik Szoboszlai:

“Kao kapiten ekipe nakon utakmice protiv Nijemaca pokušao sam prodrmati ostale. Imali smo hitan sastanak i razgovor između igrača, trenera i čelnika Saveza oko toga što bi trebalo promijeniti. Kad smo dobili 14 utakmica bili smo najbolji, a sada smo najgori. Ljudi su previše ekstremni prema nama, moramo to shvatiti i moramo se staviti na mjesto gdje zaista jesmo.

Želimo to pokazati u utorak. Možete me kritikovati, ali i tada ću svaki put izaći na teren i pokušati dati sve od sebe. Naravno, pritisak ne može biti opravdanje nakon poraza od 5:0, kao ni činjenica da smo isprobali novu taktiku protiv Nijemaca, ali stvarno moramo razmišljati o tome kako se možemo vratiti u prethodnu formu.

Ne želim otkrivati ​​što je bilo rečeno na sastanku, ali reći ću da je sastanak prošao dobro i da smo već u utorak došli do zajedničkog nazivnika koji timu može pomoći u budućnosti. I prije smo bili u rupi, a ako sada dobro reagiramo nakon ovakvog poraza, to puno govori o ekipi. Reprezentacija BiH je odlična ekipa, nije slučajno u A ligi, poznajem nekoliko igrača, na njih morate obratiti veliku pažnju jer kao i mi čine borbenu, kompaktnu ekipu. Odlučit će ko više želi pobjedu”, rekao je Szoboszlai.

Utakmica Mađarska – BiH igra se sutra od 20:45 sati.

(Reprezentacija.ba)