Ove sedmice igraju se prve utakmice play-offa sva tri UEFA-ina takmičenja, a priliku za europsku jesen ima 11 bh. igrača.

Od ove sezone igra se novi format Lige Šampiona, Europa i Konf. Lige. Umjesto grupa gledat ćemo ligaško takmičenje, a priliku za plasman u novi sistem ima 11 naših igrača.

U Ligi Šampiona Amar Dedić sa svojim Salzburgom igra protiv Dynamo Kieva, dok će Alen Mustafić sa Slovanom odigrati dvomeč sa Midtjyllandom. Priliku za europsku jesen imat će i Anel Husić, potencijalni reprezentativac BiH koji sa Young Boysima igra protiv Galatasaraya.

Play-off Europa Lige donosi nam duel Borca i Ferencvarosa za koji je ove sezone od bh. igrača igrao jedino Eldar Ćivić. Mateo Sušić je sa APOEL-om favorit protiv RFS-a, a novi Zmaj Ifet Đakovac i njegov TSC igraju protiv Maccabi Tel Aviva.

U play-offu Konferencijske Lige Zrinjski će igrati sa Vitoriom Guimaraes, a najtežeg protivnika imat će Servette našeg Miroslava Stevanovića koji će igrati sa Chelseaom.

Luka Menalo sa Celjem igra protiv Pyunika, a Stjepan Radeljić sa Rijekom protiv Olimpije. Edin Višća i njegov Trabzon će odmjeriti snage sa St. Gallenom dok će Nihad Mujakić sa Partizanom igrati protiv Genta.

Liga Šampiona:

Midtjylland – Slovan Bratislava (Alen Mustafić)

Dynamo Kiev – RB Salzburg (Amar Dedić)

Young Boys (Anel Husić) – Galatasaray

Europa Liga:

Ferencvaros (Eldar Ćivić) – Borac

RFS – APOEL (Mateo Sušić)

M. Tel Aviv – TSC (Ifet Đakovac)

Konf. Liga:

V. Guimaraes – Zrinjski

Chelsea – Servette (Miroslav Stevanović)

Pyunik – Celje (Luka Menalo)

Rijeka (Stjepan Radeljić) – Olimpija

St. Gallen – Trabzonspor (Edin Višća)

Partizan (Nihad Mujakić) – Gent

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16