Protekla tri dana odigrano je pet utakmica 3. kola Premijer lige BiH.

Željezničar je na Grbavici savladao Igman sa 3:1, Borac je kao domaćin rutinski pobijedio Slobodu 2:0, a Sarajevo je sinoć nastavilo sa dobrim partijama i savladalo GOŠK sa 3:1. Posušje i Sloga su podijelili bodove odigravši 1:1, a Velež je u Širokom Brijegu slavio jedinu gostujuću pobjedu, 0:2.

U nastavku biramo najbolji tim drugog kola Premijer lige BiH.

Osman Hadžikić (28) je imao nekoliko dobrih intervencija u pobjedi Veleža na Pecari. Sačuvao je svoj gol i po našem izboru je najbolji golman trećeg kola PL BiH.

Marko Vukčević (31) iz Borca je skrenuo pažnju na sebe dobrom partijom na desnom beku. Reprezentativac Crne Gore je odigrao dobru defanzivnu partiju protiv Slobode, a u ofanzivnom dijelu ubilježio je asistenciju.Na poziciji lijevog beka je Klemen Šturm iz Veleža (30). Velež nije primio gol na Pecari, a nije ni dopustio mnogo protivniku.

Štoperski tandem su Ante Hrkać (32) i Bart Meijers (27). Hrkać je sa Veležom sačuvao svoju mrežu netaknutom, bap kao i Meijers iz Borca koji je još jednom pokazao da se radi o jako dobrom igraču.

Aleksandar Đorđević (24) je odigrao dobar meč za Bordo tim. Učestvovao je u dva gola Sarajeva, oba puta je snažno šutirao, golman GOŠK-a odbijao loptu, a napadači Sarajeva pospremali u mrežu. Abdulmalik Al Jaber (20) je još jednom nosio veznu liniju Želje. Postigao je gol i imao učešće u trećem golu Plavih.

Giorgi Guliashvili (22) je ponovo i timu kola. Pravio je dosta problema odbrani GOŠK-a, a novim golom nastavio je svoju golgetersku formu. Na lijevom krilu je Makedonac Matej Cvetanoski (27) iz Željezničara. Nekoliko puta je probijao odbranu Igmana, a na kraju je postigao treći gol Željezničara.

Na mjestu polušpica je Hamza Čataković (27). Postigao je drugi gol ove sezone i još par puta prijetio golu Gabeljana. U vrhu napada je Jovo Lukić (25) koji je postigao dva gola za Borac protiv Slobode.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16