Sarajevo je u posljednjem meču 2. kola Premijer lige BiH savladalo Slogu u Doboju, a nakon utakmice oba trenera su prokomentarisali meč.

Zoran Zekić:

“Volio bih da dijelim vaše mišljenje, da je bila maestralna igra. Ima još dosta detalja kojima ne da nisam zadovoljan, nego sam ljut. Neko će sad reći, pa dobro, bilo je vruće, sljedeći put će biti problem kiša. Dobar je uvod u prvenstvo, ali pred nama je još jako puno rada.

Ima puno stvari, puno tih detalja na kojima moramo raditi, jednostavno moramo biti toga svi svjesni. Rekao sam to u svlačionici na poluvremenu, reći ću i kasnije. Stojimo daleko od igrača, dešavaju se padovi koncentracije, moramo još puno raditi. Prvenstvo je dugo, moramo puno raditi”, rekao je Zekić.

Vlado Jagodić:

“U najavi utakmice smo razmišjali o tom detalju da možemo imati možda problem u tome, jer je pet takmičarskih utakmica mnogo velika prednost i mi smo ovdje prvi put u zvaničnoj utakmici igrali na Lukama. Mislim da je u prvih 25 minuta utakmica bila u egalu, ali prekid na drugu stativu, pa glavomet na drugu stativu i mislim da to ne smijemo dopustiti, jer je to detalj koji daje puno vjetra u leđa ekipi poput Sarajeva, pa su tako to iskoristili.

Nismo imali želju da gubimo na početku i onda smo se malo zaletili, a to Sarajevo izuzetno dobro kažnjava. Do poluvremena smo primili još dva gola. U nastakvu koliko god smo pokušali nismo uspjeli. Neplanski izlazak Tonija Jovića je otežao situaciju. Hvala svima koji su došli. Bit ćemo bolji jer imamo materijala. Sarajevu želimo sve najbolje”, rekao je Jagodić.

Foto: Screenshot

Bordo tim nakon dva kola ima šest bodova, a u narednom kolu dočekuju GOŠK.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16