Najbolji bh. bacač kugle Mesud Pezer (29) prije dva dana je nastupao na OI u Parizu, a nije se uspio plasirati u finale.

Najbolji hitac Mesuda u kvalifikacijama bio je 19,03 metara. Najboljih 12 takmičara je prošlo u finale, a Pezer je na kraju zauzeo 26. mjesto.

Mesud Pezer se oglasio na svom profilu.

“Za moje treće Olimpijske igre sam se pripremao maksimalno, kako fizički tako i psihički. Imao sam ogromnu želju da postignem najbolji rezultat na najvećoj sportskoj smotri svijeta, da se plasiram u finale što mi je bez većih problema pošlo za rukom na prošlim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Sva tri hica sam izveo skoro tehnički savršeno, ali je nedostajalo snage u ruci pri izbačaju. Očigledno da je povreda od prije 15 dana učinila svoje, jer je moj najbolji rezultat ove godine skoro dva metra bolji od mojih bacanja na Olimpijskim igrama u Parizu.

Želim da se zahvalim svima koji su me podržavali protekle četiri godine, a koji će me podržavati i u narednom periodu i putu prema Olimpijskim igrama u Los Angelesu. Posebno se zahvaljujem svojoj porodici, treneru, Atletskom savezu BiH, a veliko hvala pripada Olimpijskom komitetu BiH koji su bili bezrezervna podrška u ovom četverogodišnjem ciklusu.

Sada me očekuje odmor sa porodicom, a onda počinjemo sa jakim treninzima i pripremama za narednu sezonu. Voli vas vaš Mesud”, napisao je Pezer.