Spartak Trnava i Sarajevo u srijedu od 20,30 sati u Slovačkoj igraju revanš meč drugog pretkola kvalif. za Konf. ligu.

Sarajevo je dominiralo u prvom meču, ali je na kraju rezultat glasio 0:0. Trener bordo tima Zoran Zekić je na zvaničnoj press konferenciji pred revanš kazao da očekuje zahtjevnu utakmicu.

“Dobro se osjećamo u Trnavi, nadam se da ćemo se sutra još bolje osjećati i u toku utakmice i nakon. Kratko je vrijeme između ove dvije utakmice. Još su sjećanja na ovu prošlu. Sutra je nova priča. Nadam se da su moji igrači spremni za izazove jer će biti zahtjevna utakmica. Nadam se da ćemo sve vrijeme pričati o Sarajevu sa Koševa, ne samo sutra već inače. To je moja želja. Tako se pripremamo.

Naravno, uvijek se nešto pita i protivnik. Spartak je dosta ozbiljnija momčad od Aktobea. Jako su čvrsti. Čekaju svoje šanse. Vidjeli smo dosta njihovih dobrih pojedinaca. Imali su pet-šest dana više za pripremu nego za prvu utakmicu, ali bih se više fokusirao na svoju momčad i približiti im šta ih sutra čeka. Stadion je prekrasan, navijači su blizu, pa će Spartak pokušati biti agresivniji. Moramo odgovoriti na te zadatke“, kazao je Zekić i osvrnuo se na izostanke:

“To su problemi koji su uobičajeni u fudbalu. Đuričković je imao nesretni prvi žuti, nakon toga se povrijedio. I Soldo je odigrao jako dobru partiju, a dobio je treći žuti, pa ni njega nema. Dosta smo promišljali o tome. Naći ćemo neko rješenje. Moramo vjerovati u ono što radimo, u našu priču. To je sve sastavni dio fudbala. Što se tiče sistema, nadam se da ćemo uskoro biti spremni da igramo razne sisteme. Ništa nije isključeno. Tražit ćemo najbolje svoje trenutke koje trenutno posjedujemo.

Zekić je dobio pitanje o susretu prvog kola PL BiH protiv Slobode, ali i o odlasku talentovanog veznjaka Muhameda Buljubašića u Rizespor.

“O odgodi utakmice protiv Slobode uopšte nismo razmišljali. To ne bi trebalo u ovom ritmu. Imamo dovoljan broj igrača u rosteru. Što se tiče Buljubašića, žao mi je što je tako talentovan igrač otišao tako brzo. IPak, to je dobro i za njega i za klub. Bio je povrijeđen sve ovo vrijeme, pa mi je žao što ga nisam ni osjetio. Mislim da je divan dečko i sportista. Što se tiče odlazaka i dolazaka, ima još dosta do kraja prelaznog roka, ali bih se fokusirao na ovu utakmicu i kadar koji sada imamo.”

Trener Bordo tima je prokomentarisao i prvi susret protiv Trnave na Koševu.

“Veoma sam zadovoljan u ovom dijelu periodizacije kako ekipa izgleda. Poučen iskustvom, znam da će nekad doći kriza jer neke detalje nismo obavili. Sutra je jako zahtjevna utakmica, koja nam jako puno znači. To nam mora biti dodatni i motiv i tu će biti naši navijači. Mnogi od njih su teškom mukom skupili novce da dođu, tako da moramo i to poštovati. Izraziti respekt za sebe, svoju porodicu, navijače. Sutra je utakmica koja ti daje puno više motiva nego uobičajno.”

Za kraj je govorio i o protivniku.

“Naravno da razmišljamo o Trnavi, ali ako budem previše razmišljao o njima, neću stići razmišljati o nama. Oni imaju svoje ideje i neke zahtjeve. Očekujem da će protivnik pokušati biti dominantniji i imati bolji posjed te napraviti pritisak. Moramo biti spremni na to sve i iskoristiti rupe koje se otvaraju u takvim situacijama.”

Inače, na stadionu u Trnavi se očekuje i više od 600 navijača Sarajeva.

Pobjednik ovog dvomeča će u narednoj rundi igrati protiv poraženog iz dvoboja kvalif. za Europa Ligu Wisla Krakow – Rapid Beč.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16